string(9) "claudebot"

Opnieuw kruisbandletsel voor Andersson.

Dinsdag 29 september 2009 om 15:24

Een MRI-scan in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat Petter Andersson opnieuw zwaar kruisbandletsel heeft opgelopen. De Zweed heeft in het duel van Jong FC Groningen maandagavond opnieuw de voorste kruisband van zijn linkerknie afgescheurd.

“Onze bange vermoedens zijn bewaarheid geworden”, is de eerste reactie van een aangeslagen trainer Ron Jans. Manager technische zaken  Henk Veldmate laat weten dat speler en staf zich de komende dagen gaan beraden over hoe nu verder. “Petter heeft helemaal conform een vooraf opgesteld schema zijn revalidatie afgewerkt. Dat proces verliep voorbeeldig. Hij was aan de groepstrainingen begonnen, had twintig minuten bij de Beloften gespeeld en zou maandag een halve wedstrijd spelen. Zover is het helaas niet gekomen.  Je zult begrijpen dat hij er even helemaal doorheen zit. Dit is botte pech.”
Ongelukkige tackle
Andersson scheurde op 25 januari van dit jaar in de slotfase van het competitieduel met Ajax bij een ongelukkige tackle de voorste kruisband in de linkerknie af. Na een operatie in Zweden werkte de 24-jarige middenvelder de afgelopen maanden aan zijn herstel. Maandagavond verdraaide hij in de beginfase van de wedstrijd Jong FC Groningen – Jong AZ,  zonder een duel met een directe tegenstander, bij de aanname van een bal zijn knie. Andersson had zijn ploeg toen al aan een 1-0 voorsprong geholpen.
Getuige
“Ik was maandagavond getuige van het incident”, vertelt Jans. “Je schrikt enorm, maar je hoopt dat het nog mee zal vallen. Dat is helaas niet zo. Petter wordt nu enorm getest. Hij moet helemaal opnieuw beginnen, hij was zo dicht bij een rentree. Op dit moment verdient hij alle steun die we hem kunnen bieden. Het is in- en intriest. Het is op dit moment het enige wat in mijn hoofd zit. Ik hoop dat Petter de draad weer kan oppakken. Dat zal niet vandaag of morgen zijn, maar hij heeft er wel het juiste karakter voor.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus