Opnieuw grote uitslag bij seizoensouverture.

Zaterdag 29 juni 2013 om 20:52

FC Groningen heeft net als vorig jaar de inmiddels traditionele openingswedstrijd van het seizoen tegen een regioteam van RWE Eemsmond met ruime dubbele cijfers gewonnen. In Uithuizen, waar Noordpool-UFC gastheer was, werd het zaterdagmiddag 0-15. David Texeira en Michael de Leeuw scoorden beiden ieder vijf keer.

In tegenstelling tot voorgaande jaren was er echter een heel duidelijk verschil tussen de eerste en de tweede helft. Bij rust had de ploeg van trainer Erwin van de Looi namelijk al elf keer het net gevonden. Na de pauze, met een volledig nieuw elftal binnen de lijnen, kwamen er nog maar vier treffers bij. Over dat kwaliteitsverschil was Van de Looi na afloop dan ook niet te spreken. “Alle afspraken zijn duidelijk en iedereen wat-ie moet doen, ongeacht de namen in de opstelling. Voor rust werd dat heel goed uitgevoerd en daarover waren we zeer tevreden. In de tweede helft was dat veel minder en dat was niet goed.”
Gretige spits
Het duurde op het sportpark van Noordpool-UFC tien minuten voordat de score kon worden geopend. Daarna was het binnen vijf minuten wel direct 0-4. David Texeira toonde zich een gretige spits en maakte in de eerste helft vijf treffers. Michael de Leeuw passeerde voor rust drie keer keeper Jan Pothumus van ZEC uit Zandeweer. Tussendoor zorgden een eigen doelpunt aan de kant van RWE, Nick van der Velden met zijn eerste doelpunt in FC-dienst en Hilal Ben Moussa voor de 0-11 voorsprong bij rust.
Na de pauze bleven de doelpunten lang uit. Wellicht had het uitvallen van Henk Bos, kort na rust hiermee te maken. De aanvaller ging na een actie naar de grond, zonder dat er echt sprake was van een direct duel. Bos moest na verzorging per brancard van het veld worden gedragen. De eerste FC-er, die in de tweede helft het net vond, was Rasmus Lindgren. De vervanger van Bos, Michael de Leeuw, scoorde daarna nog twee keer. Richairo Zivkovic was de andere doelpuntenmaker in het tweede bedrijf.
Oefencampagne
Dinsdagavond gaat de oefencampagne van FC Groningen verder in Onstwedde. Om 19.00 uur is Onstwedder Boys dan de tegenstander.

KARAKTERISTIEKEN
RWE Eemsmond – FC Groningen 0-15 (0-11)
Van der Lei (46’Luciano); Magnasco (46’ Hateboer), Ekong (46’ Ivens), Letschert (46’ Van Nieff), Burnet (46’ Johansson); Van der Velden (46’ Saban), Kieftenbeld (46’ Lindgren), Ben Moussa (46’ Hiariej); De Leeuw (46′ Boutzamar), Texeira (46’ Zivkovic), Kostic (46’ Bos; 61′ De Leeuw).
Toeschouwers: 800
Scheidsrechter: Mulder
Scores: 8’ Texeira 0-1, 9’ eigen doelpunt 0-2, 10’ Texeira 0-3, 14’ Van der Velden 0-4, 20’ De Leeuw 0-5, 21’ Texeira 0-6, 28’ Ben Moussa 0-7, 30’ Texeira 0-8, 34’ De Leeuw 0-9, 36′ Texeira 0-10, 45’ De Leeuw 0-11; 73’ Lindgren 0-12, 76’ De Leeuw 0-13, 89’ Zivkovic 0-14, 90’ De Leeuw 0-15.