FC Groningen/Cambuur is op het Eurovoetbaltoernooi doorgedrongen tot de halvefinales. De ploeg van trainer Peter Moltmaker wist op de tweede dag twee van de drie duels in winst om te zetten.

Bekijk hier enkele doelpunten op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd
———————————————————————————-
FC GRONINGEN/CAMBUUR 3-1 SLAVIA PRAAG
Al vroeg in de ochtend mochten de spelers op het kunstgrasveld van Be Quick 1887 aantreden tegen Slavia Praag. Na een weinig opwindende openingsfase liet Ifeayi Gorissen na zes minuten de openingstreffer aantekenen. Na een voorzet van Yoell van Nieff kopte de aanvaller de bal beheerst over de Tsjechische doelman. In de slotminuut voor rust wist de FC middels nog eens twee doelpunten het duel te beslissen. Mark Diemers schoot knap zijn derde treffer van het toernooi binnen en even later zorgde Tigran Gazarjan beheerst voor de 3-0. Na rust deelde de tegenstander wel wat plaagstoten uit maar echt gevaarlijk werd het niet. Ron Janzen kreeg met het hoofd nog een mooie mogelijkheid. Het slotakkoord was wel voor Slavia. In de laatste minuut maakten zij met een geweldig afstandsschot in elk geval het mooiste doelpunt van dit duel.
scoreverloop | 1-0 Ifeayi Gorissen (6.), 2-0 Mark Diemers (19.), 3-0 Tigran Gazarjan (20.), 3-1 (40.)
opstelling | Stefan van der Lei, Hans Hateboer, Marnick Ottens, Ron Janzen, Noureddine Boutzamar, Kevin Mennega (33.Glenn Bijl), Aleksandar Jankovic (26.Burak Saban), Yoell van Nieff, Tigran Gazarjan, Ifeayi Gorissen (33.Tim Posthuma), Mark Diemers (26.Bryan Inge)
FC GRONINGEN/CAMBUUR 1-0 HOUSTON DYNAMO
In het tweede duel van de dag zorgde Aleksandar Jankovic voor het eerste gevaar. Toch leken de Amerikanen na zestien minuten op voorsprong te komen. De treffer werd wegens buitenspel echter geannuleerd. Voor de FC was Tigran Gazarjan dichtbij de openingstreffer maar gescoord werd er in de eerste twintig minuten niet. Beide ploegen speelden te slordig en leden veel balverlies. In de tweede helft viel dan toch de winnende treffer voor de mannen van trainer Moltmaker. Gorissen kopte een bal door op Hans Hateboer en met dit buitenkansje wist de verdediger wel raak. De derde winstpartij was binnen maar niet voordat Houston in de slotminuten een bijna niet te missen kans om zeep hielp.
scoreverloop | 1-0 Hans Hateboer (27.)
opstelling | Stefan van der Lei, Hans Hateboer, Marnick Ottens, Ron Janzen, Noureddine Boutzamar, Kevin Mennega (39.Burak Saban), Aleksandar Jankovic (21.Bryan Inge), Yoell van Nieff, Tigran Gazarjan, Ifeayi Gorissen, Mark Diemers
FC GRONINGEN/CAMBUUR 0-2 PSV
In de vierde wedstrijd van het toernooi veranderde de trainer voor het eerst zijn basiself. Zo mochten Glenn Bijl en Bryan Inge in plaats van Kevin Mennega en Aleksandar Jankovic starten. Vanaf het begin hadden de Eindhovenaren het duel in handen en al vrij snel werd ook een voorsprong genomen. In de vierde minuut werd een vrije trap laag voorbij doelman van der Lei geschoten. FCG probeerde het wel maar was vaak onmachtig. Mark Diemers verrichte nog een doelpoging terwijl een vrije trap van Yoell van Nieff net niet tussen de palen werd geschoten. Meteen na rust was er een kans voor Diemers maar in het vervolg bleef PSV redelijk gemakkelijk overeind. Zeven minuten voor tijd ging een vrije trap van de Brabantse ploeg opnieuw en ineens binnen. Een verdiende nederlaag derhalve maar met negen punten is de Trots van het Noorden al wel zeker van een plaats in de halvefinales.
scoreverloop | 0-1 (4.), 0-2 (33.)
opstelling | Stefan van der Lei, Hans Hateboer, Marnick Ottens, Ron Janzen, Noureddine Boutzamar, Glenn Bijl, Yoell van Nieff, Tigran Gazarjan, Mark Diemers, Ifeayi Gorissen, Bryan Inge
4-3 Slavia Praag
Op de slotdag (maandag) speelt FC Groningen/Cambuur om 10.00 uur de laatste poulewedstrijd tegen Feyenoord/Excelsior. Om 12.45 uur worden de halvefinales gespeeld.
FC Groningen/Cambuur D3 speelt om 11.45 uur de finale om de Energiewacht Challenge Cup tegen Hoogezand D1.