string(9) "claudebot"

Opluchting, vreugde en verdriet bij winst op Dordt.

Zondag 08 maart 2015 om 14:40

FC Groningen heeft zondagmiddag in de eigen Euroborg met 2-0 gewonnen van FC Dordrecht. Albert Rusnak opende de score voor de pauze en Tjaronn Chery bepaalde in de slotfase de eindstand. Door de zege stijgt FC Groningen naar plek acht van de ranglijst.

In Euroborg stond FC Groningen om half één al aan de aftrap in een belangrijk potje met de nodige druk na een reeks wedstrijden zonder overwinningen. Tegen ADO Den Haag was Groningen er zo dichtbij, maar ging het in de slotfase nog mis. Minder dan een week later had de ene groen-witte FC de kans meteen wat recht te zetten tegen die andere uit Dordrecht. Dat moest Groningen doen met Lorenzo Burnet in plaats van Desevio Payne, die wegens kuitklachten niet inzetbaar was. Voor Burnet betekende het een nieuwe rentree nadat hij in januari in de tweede wedstrijd geblesseerd raakte na eerst al een halfjaar afwezigheid in het eerste elftal. Bij Dordrecht ontbrak de razendsnelle rechtsbuiten Lewis in vergelijking met vorig weekend.
Binnen twee minuten kreeg Groningen de eerste grote kans. Een voorzet van Mimoun Mahi werd door Tjaronn Chery net naast het doel van de Dordtenaren gemikt. De tweede kans was een kwartier later voor Mahi zelf. Halverwege de eerste helft waren het Chery en Kieftenbeld die een schot losten en vervolgens was Mahi weer twee keer aan de beurt. Het mocht echter nog niet zo zijn voor de thuisclub en dus was een moment in de 37ste minuut cruciaal.
Doelman Sergio Padt hield zijn ploeg op de been door een inzet van de spits van Dordrecht, Mart Lieder, onschadelijk te maken. Nogmaals, een bepalend moment in de wedstrijd. Padt stond zeven minuten later zelf aan de basis van de treffer van FC Groningen. Hij gaf een bal snel mee aan Burnet, die op zijn beurt een lange pass gaf op spits Nick van der Velden. Die maakte op zijn beurt de bal handig vrij voor Albert Rusnak, die 1-0 kon aantekenen.
Zo ging Groningen met een voorsprong aan de thee, maar ook met de gedachte dat die 1-0 vorige week tegen ADO gevaarlijk lang op het bord had gestaan en toch niet de eindstand was gebleken. Yoëll van Nieff kwam halverwege in de ploeg voor Simon Tibbling, die sinds zijn debuut voor de negende achtereenvolgende keer in de basis had gestaan en zijn eerste gele kaart van het seizoen had ‘gepakt’.
De tweede helft was vooral heel spannend en de ruim 21.000 toeschouwers zagen hoe de ploeg aan het worstelen was. Op de moeilijke momenten werd de ploeg er deze middag doorheen gesleept en die steun werd uiteindelijk deze keer wel beloond met een gunstig resultaat. Dat had hoger uit kunnen vallen als een vlammend schot van Maikel Kieftenbeld na krap een uur in het doel was gevlogen. Nu bleef de 1-0 stand opnieuw tot de extra tijd op het bord staan.
Groningen was wel steeds dreigend en bracht met Dino Islamovic en Juninho Bacuna twee verse aanvallend ingestelde spelers. Maar Dordrecht stond op een gegeven moment met vier aanvallers voorop en zo waren er kansen over en weer voor beide ploegen. Hans Hateboer profiteerde hier in het slotkwartier enkele keren van door over rechts uit te breken, maar telkens was de bezetting voor de goal niet optimaal.
In de ene minuut extra tijd was het Tjaronn Chery die na een eigen actie van rechts de zestienmeter binnen kwam wandelen en de 2-0 in de verre hoek plaatste. Het werd een stijlvol eerbetoon aan zijn overleden vriend ‘Rico’ en gaf een zeer emotionele lading aan de overwinning. In de ereronde liepen er enkele kinderen mee van de spelers op de familiedag voor sponsors van FC Groningen. Zo vielen opluchting, vreugde en verdriet in Euroborg samen rond de klok van half drie. Over precies een week staat de FC om half drie aan de aftap tegen koploper PSV.

Opstelling FC Groningen
Padt; Hateboer, Botteghin, Lindgren, Burnet; Rusnak, Tibbling (46’ Van Nieff), Kieftenbeld, Mahi (83’ Bacuna); Chery, Van der Velden (63’ Islamovic).
Rest bank: Van der Vlag, Van der Laan, Baas, Hoesen.
Opstelling FC Dordrecht
Kurto; Van Deelen (58’ Goossens), Haddad, Lima (75’ Ten Voorde), Gosens; Van Overeem, Steenvoorden, Fortes; Klaiber, Lieder, Korte (76’ Biekman).
Rest bank: Te Loeke, Ekong, Alisic, Van Haaren.
Toeschouwers: 21.017
Scores: 43’ Rusnak (Van der Velden) 1-0; 91’ Chery (Rusnak) 2-0.
Scheidsrechter: Janssen
Overige official: Strijker, Dobre, Dieperink
Gele kaarten: 11’ Tibbling, 59’ Rusnak, 71’ Lima

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’