string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Opleidingen FC Groningen en SC Cambuur zelfstandig verder.

Dinsdag 22 maart 2016 om 13:38

De opleidingen van FC Groningen en SC Cambuur gaan met ingang van het seizoen 2016/2017 beiden zelfstandig verder. Het bondsbestuur van de KNVB heeft toestemming gegeven voor het beëindigden van de gezamenlijke Regionale Voetbal Opleiding Groningen/Cambuur.

Op 1 juli 2009 werd de RVO Groningen opgericht toen de jeugdopleidingen van FC Groningen en het toenmalige BV Veendam werden samengevoegd. Medio 2010 werd ook de opleiding van SC Cambuur toegevoegd aan het samenwerkingsverband. Per 2013 viel SC Veendam door het faillissement weg uit de RVO Groningen/Cambuur.
Na zes seizoenen hebben FC Groningen en SC Cambuur met wederzijds goedvinden besloten hun opleidingen weer zelfstandig voort te zetten. Het bondsbestuur van de KNVB heeft toestemming gegeven voor het beëindigden van de samenwerking en vanaf 2016/2017 zullen de teams van beide voetbalclubs weer zelfstandig deelnemen aan de diverse jeugdcompetities.
Ambitie
De Opleiding FC Groningen behoudt het KNVB-certificeringsniveau ‘nationale voetbalacademie’ en heeft de ambitie door te groeien naar ‘internationale voetbalacademie’. De jeugdopleiding van SC Cambuur gaat zelfstandig door om de herkenbaarheid en cultuur van de club met volledige opleidingsmogelijkheden te stimuleren.
Beide clubs hebben afspraken gemaakt over de toekomstige verdeling van solidariteitsbijdragen, poolvergoedingen en opleidingsvergoedingen van spelers die tussen medio 2010 en medio 2016 in de gezamenlijke RVO actief zijn geweest.
Teams
FC Groningen A1, B1, C1, D1 en D2 zullen hun plek behouden in de competitie, net als SC Cambuur C1 en D1 dat doen. SC Cambuur zal een A1 en B1 aan haar opleiding toevoegen. Deze beide teams zullen in beginsel starten in respectievelijk de Vierde Divisie voor A- en B-junioren. Jong FC Groningen strijdt momenteel om deelname aan de nieuwe landelijke Tweede Divisie, en mogelijk de Jupiler League in 2016/2017. SC Cambuur 2 blijft actief in de Reservecompetitie op maandagavond.
Geluisterd
Technisch manager Peter Jeltema van FC Groningen in reactie op het ‘ontvlechten’ van de gezamenlijke opleiding: “We kunnen spreken van een prettige samenwerking waarin we van elkaar geleerd hebben en elkaar gedurende zes seizoenen hebben kunnen versterken. Wij hebben goed geluisterd naar de behoefte van SC Cambuur om nu weer als zelfstandige opleiding verder te gaan en hebben aan dit verzoek gehoor gegeven.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’