string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Operatie Hoogstrate succesvol verlopen.

Vrijdag 25 juli 2008 om 15:42

Jordi Hoogstrate is afgelopen woensdag onder het mes gegaan en heeft een nieuwe kruisband in de rechterknie gekregen. De anderhalf uur durende operatie werd uitgevoerd door Gekie Meins. De 25-jarige middenvelder herstelt momenteel bij zijn ouders in Annen.

Met zijn rechterbeen omhoog en kijken naar de Tour-etappe van vanmiddag blikt Hoogstrate terug op de derde knie-operatie. In een oefenduel met Jong FC Groningen tegen Peize in de slotfase van afgelopen seizoen scheurde hij de kruisband in zijn rechterknie. Geluk bij een ongeluk was het feit dat behalve de gescheurde kruisband geen verdere schade in de knie is ontstaan. Er is namelijk geen meniscus of kraakbeen beschadigd.

Hoogstrate: “Het was echt een ‘shit’-gevoel in de weken erna. Het viel me vies tegen. Eindelijk stond ik weer op het veld en was ik met voetballen bezig en toen gebeurde dit. Nu de operatie achter de rug is en de schade relatief meevalt, kan ik weer vooruit kijken. De komende zes weken is het vooral zaak de knie niet veel te belasten en zal ik op krukken lopen.”

In de komende tijd begint ook de revalidatie: “Het begint al haast te wennen en dat zou natuurlijk niet moeten. De eerste tijd zullen het vooral fysio-oefeningen zijn. Na verloop van tijd zal ik weer gaan fietsen en meer op kracht komen. En over een maand of drie à vier hoop ik weer dingen op het veld te kunnen doen. De komende tijd ga ik het traject dat ik moet doorlopen exact uitstippelen.”

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard