string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Opening ‘Fluks Hoes’ in FC Groningen TV.

Dinsdag 08 september 2009 om 14:06

In de 246ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland vooruit naar de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen, meldt hij de onderwerpen van FC Groningen TV en neemt hij de komende week door.

“Na een interlandweekend waarbij voor de selectie van FC Groningen – op de internationals na natuurlijk – een paar vrije dagen op het programma stonden, is vanaf gisteren (maandag – red.) het vizier volledig gericht op de eerstvolgende competitiewedstrijd, komende zaterdag in het Abe Lenstra Stadion tegen sc Heerenveen. Op dit moment ontbreken nog drie spelers in verband met interlandverplichtingen.”

Kwalificatie-interland
“Oluwafemi Ajilore keert in de loop van vandaag (dinsdag – red.) terug in Groningen nadat hij afgelopen weekeinde in Nigeria was. Tim Matavz speelt vanavond een kwalificatie-interland met Jong Slovenië in en tegen België en meldt zich morgen (woensdag – red.) weer in Euroborg. Tot slot is Andreas Granqvist nog op weg met Zweden voor het WK-kwalificatieduel in en tegen Malta. Die wedstrijd wordt woensdagavond gespeeld en Granqvist zal in de loop van donderdag de terugreis naar Groningen maken.”

“Gisteren (maandag – red.) was de eerste training van de nieuwkomers Thomas Enevoldsen en Morten Nordstrand. Wij merken dat zij bij publiek en pers op een voetstuk worden geplaatst. In het Dagblad van het Noorden wordt zelfs gesproken over ‘Deense verlossers’. Zo zien wij dat echter niet. De indruk wordt gewekt dat wij diep in de problemen zitten en dat met de komst van deze twee spelers alles wordt opgelost. Dat beeld willen wij wegnemen. Natuurlijk kenden wij een moeilijke start, maar van paniek of geen vertrouwen, is geen sprake.”

Geen wonderen
“Met de komst van Enevoldsen en Nordstrand hebben wij de selectie op de gewenste sterkte gebracht. Natuurlijk zijn wij heel blij met hun komst, maar we mogen geen wonderen van hen verwachten. Het is niet reëel alle druk bij deze twee nieuwe spelers neer te leggen. Ze zijn nieuw bij de club, in een nieuwe omgeving en zij zullen ook moeten wennen aan trainers en medespelers. Beide spelers maken onderdeel uit van het team en zullen tijd nodig hebben. Die tijd moeten wij hen geven.”

“We verheugen ons op het treffen met sc Heerenveen. Een prachtig affiche en doorgaans levert het boeiende wedstrijden op. Vorig jaar was de afloop in meerdere opzichten echter teleurstellend. We verloren de wedstrijd in blessuretijd en later kregen we van de KNVB bovendien een geldboete vanwege ongewenste spreekkoren. Zaterdag wordt het elftal van trainer Ron Jans opnieuw gesteund door een vol en uitverkocht gastenvak en wij vertrouwen erop dat een ieder op een positieve wijze achter de ploeg zal staan, ongeacht het verloop van de wedstrijd.”

“Ook onder onze sponsors leeft de derby van het Noorden enorm. Zo maakt een gezelschap van vijftig personen gebruik van een speciaal arrangement, dat is samengesteld door Univé Verzekeringen, die als sponsor aan beide clubs is verbonden.”

Voetbalschool Noord
“Afgelopen vrijdag was de aftrap van het seizoen van Voetbalschool Noord. Vanwege de samenwerking tussen de FC Groningen Junior Club en Voetbalschool Noord namen wij een kijkje bij de locatie Leeuwarden. Alle kinderen die aangesloten zijn bij de voetbalschool krijgen tevens een lidmaatschap aangeboden voor de FC Groningen Junior Club voor het seizoen 2009/2010. De komende weken gaat de Junior Club ook bij de andere locaties in Noord-Nederland langs om de kinderen te informeren over de FC Groningen Junior Club. Zo worden komende vrijdag Drachten, Leek en Jubbega bezocht.”

Eredivisie Live
“Morgenavond (woensdag – red.) is er om 18.15 uur op Eredivisie Live weer een nieuwe uitzending van FC Groningen TV. In deze aflevering is onder meer een reportage te zien over de eerste training van de twee nieuwe Deense spelers, Thomas Enevoldsen en Morten Nordstrand, volgde FC Groningen TV de Spanjaard Gonzalo Garcia bij zijn bezoek aan de Spaanse wielerronde La Vuelta en is er speciale aandacht voor de officiële opening en ingebruikname van het ‘Fluks Hoes’, de nieuwe ruimte voor de vrijwilligers van FC Groningen.”

Special Olympics
“Zaterdag vinden in Groningen de Special Olympics Regionale Spelen plaats. Tijdens dit Olympisch evenement zullen ongeveer zeshonderd sporters met een verstandelijke beperking het tegen elkaar opnemen in zes takken van sport, te weten: voetbal, judo, atletiek, korfbal, zwemmen en tafeltennis. Naast de officiële algehele openingsceremonie is er ook voor elke sport een specifieke opening gepland. In dat kader zal ondergetekende zaterdagmorgen op het Zernike Complex het openingswoord voor het voetbal verrichten.”

“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard