string(9) "claudebot"

Opening Eurovoetbal bij Achilles 1894.

Donderdag 19 maart 2009 om 12:33

De 33ste editie van GasTerra Eurovoetbal zal vrijdag 29 mei 2009 van start gaan in Assen en Groningen. Behalve de drie duels in de Groningse Euroborg zullen drie wedstrijden gespeeld worden op Sportpark Marsdijk bij Achilles 1894 te Assen.

Eurovoetbal is zeer verheugd Assen als speelstad te kunnen verwelkomen. Zowel de club Achilles 1894, de gemeente Assen als de provincie Drenthe tonen veel enthousiasme. Reden voor deze locatiewijziging is het besluit van SC Heerenveen om het eigen Abe Lenstra Stadion uit kostenoverweging niet meer beschikbaar te stellen.

De verdeling van de wedstrijden op de openingsavond is nog niet bekend. Binnenkort zullen ze worden verdeeld over Euroborg en Sportpark Marsdijk. Van 1995 tot en met 2008 was Heerenveen één van de plaatsen waar de openingsavond plaatsvond. In de jaren 1999 tot en met 2007 waren ook Emmen, Drachten en Enschede gastheer van wedstrijden van Eurovoetbal.

Op zaterdag 30 en zondag 31 mei wordt het toernooi voortgezet op de velden van de Esserberg in Haren. Nieuw is dat behalve het hoofdveld van Be Quick 1887 en VV Helpman in de groepsfase ook nog een derde speelveld zal worden gebruikt. Op de zaterdag zal elk team zodoende drie wedstrijden afwerken.

De twaalf deelnemers zijn: Bayern München (Duitsland), Hamburger SV (Duitsland), Real Madrid (Spanje), Valencia CF (Spanje), Slavia Praag (Tsjechië), RSC Anderlecht (België), IFK Göteborg (Zweden), FC Groningen, SC Heerenveen, Ajax, PSV en FC Twente. De ploegen zullen in tegenstelling tot vorig jaar weer worden ondergebracht in twee groepen van zes teams.

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’