string(9) "claudebot"

‘Opbrengst voor Experience ruim vierduizend euro’.

Dinsdag 24 oktober 2017 om 15:12

In de 653ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen kijkt algemeen directeur Hans Nijland vooral vooruit naar een week waarin drie wedstrijden met een belangrijk aandeel voor FC Groningen worden gespeeld en maakt hij het resultaat bekend van een nieuwe online veiling op Catawiki, waarbij de opbrengst bestemd is voor de FC Groningen Experience, het interactieve museum van de Trots van het Noorden.

“De afgelopen dagen zijn we ongewenst in het nieuws geweest. Hierover is al heel veel gezegd en geschreven. We hebben niet de behoefte om daar vanaf deze plek nog een keer uitvoerig op in te gaan of dingen aan toe te voegen. De situatie bij de club baart ons zorgen – dat mag duidelijk zijn – maar er staan deze week ook weer twee hele belangrijke wedstrijden op het programma waar wij nu de focus op moeten gaan leggen.”

Debuut
“Positief tegen Willem II was het debuut van Amir Absalem. De verdediger begon het seizoen bij FC Groningen onder-23, maar maakt nu haast doorlopend zijn opwachting bij de eerste selectie. Het was daarom een mooie beloning voor Amir dat hij afgelopen vrijdag zijn Eredivisie-debuut mocht maken. Eerder was dat ook al het geval met Ludovit Reis. Mooie ontwikkelingen met de complimenten en felicitaties voor beide jongens en in het verlengde daarvan voor de opleiding van de club.”

Oranje Leeuwinnen
“Vanavond (dinsdag – red.) spelen de Oranje Leeuwinnen in een uitverkocht Noordlease Stadion de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen. Het wordt het eerste officiële optreden van de vrouwen na het behalen van de Europese titel, afgelopen zomer in eigen land. Onze organisatie verricht hand- en spandiensten bij deze interland en er zijn ook representatieve verplichtingen vanuit de club, zoals vanmiddag de officiële lunch met vertegenwoordigers van de UEFA, KNVB en Noorse voetbalbond waarbij onder anderen voorzitter van de Raad van Commissarissen Arie Wink en ondergetekende aansloten.”

“Gisteravond (maandag – red.) werd bekend dat bondscoach Sarina Wiegman door de wereldvoetbalbond FIFA is verkozen tot beste coach van een vrouwenteam. Oranje-aanvalster Lieke Martens werd bij hetzelfde congres uitgeroepen tot Speelster van het Jaar. Wij feliciteren beide dames van harte met hun internationale erkenningsprijs en begroeten hen vanavond van harte in Groningen.”

Eerbetoon
“Voorafgaand aan de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland–Noorwegen wordt vanavond afscheid genomen van voormalig international Daphne Koster. De 36-jarige Hagenaar vormde jarenlang een van de gezichten van het Nederlandse vrouwenvoetbal, speelde 139 interlands en was actief op het EK 2009 en EK 2013.”
“Voor de mensen die geen kaartje hebben weten te bemachtigen voor de interland in het Noordlease Stadion kan de tv uitkomst bieden. De vrouweninterland wordt namelijk live uitgezonden op Veronica. De aftrap is om 19.00 uur.”

Eerste selectie
“De eerste selectie van FC Groningen richt zich uiteraard op hele andere zaken. Morgenavond (woensdag – red.) staat immers het bekerduel met Roda JC in Kerkrade op het programma. De aftrap in het Parkstad Limburg Stadion is om 19.45 uur. Een samenvatting van de bekerwedstrijd is later op de avond te zien bij FOX Sports.”
“Zondag spelen we vervolgens in Rotterdam het competitieduel met Sparta. De aftrap op het Kasteel van Spangen is zondagmiddag om 14.30 uur. Beide wedstrijden bieden ons weer kansen en mogelijkheden om het tij te keren.”

Vakantie-activiteiten
“Morgen, woensdag 25 oktober, vinden in Indoor Soccer Centre de Indoor Soccer Games plaats. Een voetbaltoernooi, aangekleed met verschillende side-events zoals gaten-schieten en het hardste schot meten waarmee punten te verdienen zijn. Heb jij zin in een ochtend of middag voetbalplezier, aanmelden kan nog tot vanmiddag 17.00 uur via deze link.”

“Je kunt de herfstvakantie leuk afsluiten door een bezoek te brengen aan het springkussenfestival in MartiniPlaza; een enorme hal vol met springplezier. Vrijdag 27 oktober kun je, op vertoon van je ClubCard, met korting een kaartje kopen aan de deur van MartiniPlaza. In plaats van € 8,00, betaal je slechts € 5,00 voor een toegangskaartje.”

Online veiling Catawiki
“In samenwerking met veilinghuis Catawiki uit Assen hebben wij de afgelopen periode een online veiling gehouden, waarbij de opbrengst bestemd is voor de verdere aankleding en vulling van de FC Groningen Experience, het interactieve museum in het Noordlease Stadion. Voor deze veiling waren weer unieke kavels beschikbaar als gesigneerde shirts, wedstrijdballen en exclusieve arrangementen bij FC Groningen. De veiling liep tot en met afgelopen zondagavond. Totale opbrengst bedroeg 4.149 euro. Een prachtig resultaat, waarmee we weer mooie dingen kunnen doen in de Experience voor onze supporters.”

“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus