‘Opbrengst collecte Kids United 3.876 euro’

18 april 2017

In de 626ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de thuisoverwinning op PEC Zwolle, kijkt hij vooruit naar het uitduel met Go Ahead Eagles, kondigt hij een wedstrijd aan in het Noordlease Stadion van FC Groningen onder-23 en wijst hij op de plannen met de opbrengst van de FAN-obligatie FC Groningen.

“We hebben afgelopen zondag een prima prestatie neergezet tegen PEC Zwolle. De 5-1 thuisoverwinning was de grootste score in jaren voor eigen publiek. De dikke zege én de uitslagen op de andere velden geven ons direct ook weer zicht op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal.”
 
Meer dan boeiend
“Met nog drie speelronden te gaan is de Eredivisie ook dit jaar weer ongemeen spannend. De titelrace gaat naar een absoluut hoogtepunt, de plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal blijft tot op het laatste moment spannend en de degradatiestrijd is bloedstollend. En op voorhand is geen uitslag met zekerheid te voorspellen. Kortom: de Eredivisie in de huidige opzet is opnieuw meer dan boeiend!”
 
“Zaterdagavond moeten wij een nieuwe stap richting het linkerrijtje zien te zetten als wij op bezoek gaan bij hekkensluiter Go Ahead Eagles. De ploeg van onze voormalige trainer Robert Maaskant vecht voor hun laatste kansen om in de Eredivisie te blijven. We kunnen dus rekenen op een heet avondje aan de Vetkampstraat in Deventer. De aftrap in de Adelaarshorst is zaterdagavond om 20.45 uur.”
 
Trainingen
“De trainingen van de eerste selectie ter voorbereiding op het uitduel met Go Ahead Eagles zijn deze week op veld 3 van Sportpark Corpus den Hoorn, gelegen naast de kantine van amateurclub GRC en het gebouw van de opleiding. Aan de velden 1 en 2, waarop de ploeg van hoofdcoach Ernest Faber en FC Groningen onder-23 steevast trainden, wordt groot onderhoud verricht. Dit is nodig om de velden weer optimaal te prepareren richting het nieuwe seizoen. Klik hier voor de trainingstijden en -locatie van de eerste selectie.”
 
Werkzaamheden
“Bezoekers aan het Sportpark Corpus den Hoorn dienen de komende periode rekening te houden met een gewijzigde situatie op het parkeerterrein. Tot en met eind mei zijn er werkzaamheden in verband met de bouw van het TopsportZorgCentrum. Daarbij wordt het perceel op Corpus bouwrijp gemaakt en het voorterrein heringericht.”
 
“Om de hinder voor de bezoekers aan Sportpark Corpus den Hoorn minimaal te houden, zijn tijdens de werkperiode altijd minimaal tweehonderd parkeerplaatsen beschikbaar, zo laat de gemeente weten. Voor het parkeren in het weekend wordt tijdens deze periode aanvullende parkeergelegenheid geboden. Bezoekers van het sportpark kunnen dan ook gebruik maken van het personeelsparkeerterrein van het Martini Ziekenhuis.”
 
Collecte
“Naast het officiële afscheid van Hans Hateboer werd er rondom de wedstrijd tegen PEC Zwolle een collecte gehouden voor Kids United, het door FC Groningen geadopteerde G-team. Tevens liepen leden van Kids United mee in de line-up, namen ze in de rust deel aan de shoot-out en waren zij de wapperaars van het grote Essent-wedstrijdshirt bij de opkomst van de spelers. De opbrengst van de collecte was: 3.876 euro! Namens Kids United willen wij iedereen hartelijk bedanken, die aan deze opbrengst heeft bijgedragen.”
 
“Kids United gaat het bedrag aanwenden voor de spaarpot voor twee trainingsweekenden, voor jong en oud. Kids United is contributievrij, omdat de club vindt dat geld geen belemmering mag zijn voor kinderen en jongeren met een beperking om te sporten. Kids United is dit jaar tevens het goede doel van de 4 Mijl. Met de opbrengst van dit loopevenement op 8 oktober wil de stichting een eigen mini-stadion realiseren.”
 
FAN-obligatie FC Groningen
“Zoals wellicht bekend, geven wij 1.000 FAN-obligaties uit van € 500,- per stuk. FAN-obligatiehouders ontvangen een vaste rente van 2,5 % en een variabele rente, die – afhankelijk is van de bezetting van het Noordlease Stadion – die kan oplopen tot maximaal 6,0%. De opbrengst van de inleg van deze FAN-obligatielening FC Groningen gaan we gebruiken voor het verhogen van de uitstraling van het Noordlease Stadion door het stadion aan de buitenkant aan te lichten in passende kleuren.”
 
“Daarnaast willen wij de voetbalbeleving vergroten, door de binnenzijde van het stadion verder aan te kleden. Samen dragen we bij aan een voller stadion en profiteren we hiervan. Lees hier meer over de FAN-obligatielening FC Groningen.”
 
Wedstrijd in Noordlease Stadion
“Tot slot van deze nieuwsbrief willen wij alvast wijzen op een wedstrijd van FC Groningen onder-23. Op zaterdag 13 mei speelt de ploeg van trainer/coach Alfons Arts tegen FC Lisse. Dit competitieduel in de Derde Divisie Zaterdag wordt gespeeld in het Noordlease Stadion. De aftrap is om 15.00 uur. De onderste ring van de Piet Fransen Tribune wordt hierbij open gesteld voor publiek. Daarnaast is het ereterras gereserveerd voor sponsorrelaties en genodigden. Bij deze wedstrijd hebben seizoenkaarthouders gratis toegang. Losse tickets kosten 3 euro per stuk. Groepen van tien personen of meer, betalen een euro per persoon..”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws