Op weg naar de Grote Markt… Jurgen van den Berg

19 juli 2021

Jurgen van den Berg heeft één van meest bekende stemmen in Nederland. De radiopresentator is iedere werkdag in de ochtend te horen met het NOS Radio 1 Journaal. Van den Berg woonde lang in Groningen en werd zodoende een echt FC-supporter. Met zijn inmiddels overleden vader, maakte de bekende journalist mooie herinneringen in het Oosterpark en later ook nog éénmalig in Euroborg. 

Jurgen van den Berg

Jurgen van den Berg was vroeger een goede amateurvoetballer uit Hoogeveen. Hij voetbalde samen met Theo ten Caat in de jeugd en zag zijn voormalige ploeggenoot later doorbreken bij FC Groningen. De familie Van den Berg is een echte voetbalfamilie en had een seizoenkaart bij de FC in het Oosterpark. Seizoenen lang ging Jurgen met zijn vader naar iedere thuiswedstrijd van de Trots van het Noorden. Een vaste plek in Stadion Oosterpark. Jaren later werd zijn vader ziek, behoorlijk verzwakt was er nog één wens. Een keer naar Euroborg. Jurgen regelde het voor zijn vader en een oude vriend. Zo voegde de radiopresentator een speciaal laatste hoofdstuk toe aan een boek vol mooie voetbalherinneringen met zijn vader. 

FC Groningen heeft een missie omschreven in het beleidsplan 2020-2025 Samen naar de Grote Markt. In het hart van de stad Groningen, waar alles samen komt, wil FC Groningen samen met alle supporters, sponsors, vrijwilligers en iedereen die de club een warm hart toedraagt successen vieren. In de serie ‘Op weg naar de Grote Markt’ gaat de club op zoek naar het echte Groningen-gevoel van diverse seizoenkaarthouders. In aflevering 3: Presentator Jurgen van den Berg. 

Laatste nieuws