‘Op tijd richting Noordlease Stadion voor topper tegen PSV’

12 december 2017

In de 660ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op het uitduel van afgelopen zondag in Kerkrade met Roda JC en kijkt hij vooral vooruit naar de thuiswedstrijd van morgenavond, - woensdag 13 december - tegen koploper PSV, met als speciale gasten Erwin en Ronald Koeman.

“We hebben een onbevredigend gevoel overgehouden aan afgelopen weekend. Hoewel op zaterdag al voor heel het land een weeralarm was afgegeven, hebben we op zondag met elkaar toch onze supporters het land doorgestuurd. Uiteraard om te beginnen onze eigen aanhang, die van Noord-Nederland naar Zuid-Limburg en terug moest om hun favorieten aan het werk te zien. Later op de dag gold dit ook voor de supporters van andere clubs, waarbij sommigen tevergeefs of helemaal niet op de beoogde plaats aankwamen.”
 
Boerenverstand
“Wij hebben gisteren (maandag – red.) hierover contact opgenomen met de Eredivisie CV. Wij vinden dat de clubs in gezamenlijkheid met de KNVB nog eens goed moeten kijken naar de manier waarop wij handelen bij extreme weersomstandigheden. Betaald voetbal wordt gespeeld voor het publiek. En als het publiek niet op een fatsoenlijke en veilige manier naar wedstrijden kan reizen, moeten we ons goed afvragen of we dit wel moeten willen. In die situatie moet in onze ogen het gezonde boerenverstand zegevieren.”
 
“Niet alleen buiten, maar ook óp het veld was het glibberen en glijden. Roda JC ging met die omstandigheden aanvankelijk beter om dan wij. Toen het veld in Kerkrade eenmaal weer sneeuwvrij was, konden we de achterstand nog ombuigen en lag bij 10 tegen 11 in het laatste half uur de winst zelfs nog voor het grijpen. We bleven echter helaas op 2-2 steken en al met al hebben we zondag weinig lol beleefd aan het bezoeken van een voetbalwedstrijd. Dat kan nooit de bedoeling zijn van profvoetbal.”
 
Een stuk beter
“Wij verwachten dat de weersomstandigheden morgenavond (woensdag – red.) een stuk beter zullen zijn als PSV bij ons op bezoek komt. We gaan er alles aan doen om voor eigen publiek een resultaat te halen tegen de koploper van de Eredivisie. De aftrap in het Noordlease Stadion is om 18.30 uur. Er zijn nog voldoende kaarten verkrijgbaar, onder meer eenvoudig en snel online via deze website. Er geldt geen ClubCard-verplichting en er is dus vrije verkoop.”

“De thuiswedstrijden tegen PSV en Sparta (zondag 24 december) zijn de laatste twee duels dat er met consumptiemunten kan worden betaald. Sinds dit seizoen wordt in het Noordlease Stadion een systeem met betaalpasjes gehanteerd, kan de seizoenkaart worden opgewaardeerd met een horecategoed en zijn er plekken waar met de PIN-pas kan worden betaald.”

Op tijd
“Hoewel sneeuwval – zoals het nu lijkt – morgen geen rol zal spelen, raden wij bezoekers aan op tijd te vertrekken richting het Noordlease Stadion. Dit heeft alles te maken met de te verwachten verkeersdrukte in en rond de stad rond het aanvangstijdstip van de wedstrijd. Verkeerstromen van woon-werk en stadionbezoek zullen elkaar kruisen en dit zal onder meer tot grote verkeersdrukte leiden op de toegangswegen van en naar het Noordlease Stadion. Wij adviseren mensen die met de auto komen dan ook om tijdig van huis te gaan en extra reistijd in te calculeren.”
 
Gratis
“Helemaal handig en snel is om met een geldig toegangsbewijs voor de wedstrijd gratis gebruik te maken van de Qbuzz bussen binnen de stad. Er zijn twee speciale buslijnen in het leven geroepen, vanaf het Hoofdstation en vanuit Hoogkerk. Ook alle reguliere bussen binnen de Stad zijn rond thuisduels van FC Groningen gratis voor supporters op vertoon van een geldig toegangsbewijs – een seizoenkaart of los ticket – voor de wedstrijd. Supporters worden letterlijk voor het stadion afgezet. Uiteraard volgt na afloop van de thuiswedstrijden een omgekeerde dienstregeling.”
 
“De bestaande pendelbusdiensten in samenwerking met Arriva Touring vanaf P+R Hoogkerk en P+R Haren zijn daarnaast ook gewoon operationeel. Deze service naar en van het Noordlease Stadion richt zich vooral op de stadionbezoekers van buiten de gemeentegrenzen. De pendelbussen vallen niet onder de reguliere dienstregeling van Qbuzz en zijn daarom ook niet gratis. Supporters betalen voor deze service waarbij zij op en neer pendelen van en naar P+R Hoogkerk of P+R Haren 3 euro per wedstrijd.
 
Erwin en Ronald Koeman
“Morgenavond (woensdag – red.) zal voorafgaand aan de wedstrijd tegen PSV een speciale onthulling plaatsvinden in de Gerriet Koolma Lounge, voorheen bekend als ‘de Club van 20’. In de skybox met afbeeldingen van de ‘Helden van FC Groningen’, wordt als eerbetoon aan de familie Koeman een speciale ‘Koeman Wall’ onthuld. Erwin en Ronald Koeman zijn hierbij aanwezig, evenals overige familieleden van ons overleden clubicoon Martin Koeman. Initiatiefnemer voor de ‘Koeman Wall’ is skybox-lid John Schokker Makelaardij. Mooi dat de gebroeders Koeman bij dit speciale moment bij hun oude club aanwezig kunnen zijn.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws