string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Op doorreis naar Brazilië niets aan het toeval overlaten.

Dinsdag 25 augustus 2009 om 14:34

In de 244ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op het afgelopen weekeinde, meldt hij de doorreis naar Brazilië in het kader van het aantrekken van een spits en kijkt hij vooruit naar het Voetbalgala.

“Door het gelijkspel in Venlo tegen VVV wachten we nog steeds op de eerste winst, maar zijn we in uitwedstrijden dit seizoen nog ongeslagen. Zondag krijgen we de kans om voor het eerst deze competitie voor eigen publiek in Euroborg punten te pakken. Met titelkandidaat PSV krijgen we een geduchte tegenstander op bezoek.”

Adrian Ramos
“Zoals bekend zijn manager technische zaken Henk Veldmate en ondergetekende afgelopen weekeinde in Colombia geweest om daar Adrian Ramos te bekijken. De spits van America de Cali was een belangrijke kandidaat om onze selectie aanvallend te versterken. Helaas wist Ramos ons niet te overtuigen en aangezien we geen onverantwoorde dingen kunnen en willen doen, hebben we van zijn komst afgezien. We kunnen het geld maar één keer uitgeven en we laten ons daarbij niet opjagen door de tijd. Indien we niet overtuigd zijn van de directe toegevoegde waarde van een speler binnen onze huidige selectie, dan zien we er vanaf.”

“Gezien het tijdsverschil met Nederland hebben we hier in Colombia de hele maandag de tijd gehad na te denken over de nieuw ontstane situatie. Gisteravond, Nederlandse tijd, hebben wij besloten ons verblijf in Zuid-Amerika te verlengen. We reizen door naar Brazilië om daar dinsdagavond plaatselijke tijd een andere spits te bekijken. Deze speler is bij ons bekend vanuit ons scoutingnetwerk, maar op dit moment kunnen en willen we de naam van de speler en de club waarvoor hij speelt nog niet bekend maken.”

Kans
“Aangezien de reisafstand van Colombia naar Brazilië goed te overbruggen valt, willen we niets aan het toeval overlaten en deze kans om nog een andere spits – die zoals gezegd bij ons bekend is – aan het werk te zien, niet aan onze neus voorbij laten gaan. We willen onszelf later niet verwijten, dat we er niet alles aan hebben gedaan de juiste speler te vinden.”

“Ook in dit geval zullen we rustig en objectief naar de prestaties van deze speler kijken en een verantwoord en afgewogen oordeel vellen. Nogmaals: we willen er voor honderd procent van overtuigd zijn dat een nieuwe spits er ook meteen staat en dus van directe toegevoegde waarde is. In de komende dagen zal duidelijk worden hoe dit verhaal verder loopt. Wordt dus vervolgd.”

Jong FC Groningen
“Jong FC Groningen is de Beloften-competitie gestart met een nederlaag. De ploeg van trainer Erwin van de Looi verloor gisteravond (maandag – red.) in Eindhoven met 2-1 van Jong PSV.”

“Komende zaterdag vanaf 10.30 uur wordt het bekende Top-D toernooi weer gespeeld in Norg. Op de velden van v.v. Gomos zal FC Groningen D1 onze club vertegenwoordigen. Alweer voor de negende keer wordt gestreden om de Martin Koeman-bokaal. De overige deelnemers zijn FC Utrecht, AZ, Sparta Rotterdam, Vitesse/AGOVV, Heerenveen/Emmen, De Graafschap en Twente academie.”

Delfsail
“Vandaag brengen we met maar liefst 250 relaties een bezoek aan het mega-evenement Delfsail. In Delfzijl hebben wij twee boten gereserveerd, een Tallship en een Salonboot, voor het bezoek aan dit bijzondere en grootse waterevenement.”

“Volgende week maandag ontvangt Luciano da Silva in Amsterdam de Zilveren Schoen tijdens het jaarlijkse Voetbalgala. In het door de Telegraaf georganiseerde klassement Voetballer van het Jaar eindigde Luciano afgelopen seizoen achter AZ-spits en topscorer Mounir El Hamdaoui en voor voormalig FC Twente-speler Eljero Elia. Luciano is één van de eregasten op het gala en zal worden vergezeld door zijn familie. Ook de selectie en staf zal bij de uitreiking aanwezig zijn.”

FC Groningen Junior Club
“Tot slot nog aandacht voor de FC Groningen Junior Club. Als lid maak je niet alleen kans op deelname aan de line-up, maar je kunt bijvoorbeeld ook je verjaardagsfeestje vieren bij FC Groningen. Samen met negen van je beste vrienden krijg je een rondleiding door het stadion en ga je eten bij McDonald’s. Natuurlijk is er ook tijd voor cadeautjes en staat er een heuse voetbaltaart klaar! Vorig jaar waren bijna alle data volgeboekt, maar op dit moment is het nog mogelijk feestjes te boeken in de maanden september, oktober, november en december. Meer informatie is te verkrijgen via de website van de Junior Club, www.fcgroningenjuniorclub.nl, ook te vinden in het menu rechtsboven op deze site.”

“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’