string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Oosterparkboog vindt na ‘reis’ voorlopige eindbestemming.

Donderdag 26 maart 2015 om 14:24

Woensdagmiddag is op Sportpark Corpus den Hoorn de aloude historische toegangsboog van Stadion Oosterpark geplaatst bij de entree van het trainingsveld, waarop vanaf volgend seizoen de eerste selectie van FC Groningen zal gaan trainen.

Bij het afbreken van het roemruchte stadion aan de Zaagmuldersweg in 2006 is onder meer de herkenbare toegangspoort van Stadion Oosterpark bewaard gebleven. Om de historie van de club te laten voortleven, is begin 2009 bij het trainingsveld op het Helperpark achter Euroborg een soortgelijke entree gemaakt, met daarboven de nostalgische boog.
Verlaten
Vanaf volgend seizoen gaat de selectie van FC Groningen het trainingsveld gelegen naast de Mediacentrale verlaten en verhuizen alle teams van de Trots van het Noorden voor de trainingen naar het gerenoveerde Sportpark Corpus den Hoorn. En de toegangspoort is meeverhuisd.
Woensdagmiddag is de boog geplaatst boven een speciaal hiervoor gemaakte entree bij het veld, dat vanaf het seizoen 2015/2016 zal dienen als trainingslocatie voor de eerste selectie. Met deze derde locatie binnen de stad Groningen krijgt de historische Oosterparkboog een voorlopige eindbestemming. Met het opbouwen en plaatsen van de toegangspoort wil de club de gedachten aan het roemruchte voetbalbolwerk aan de Zaagmuldersweg symbolisch laten voortleven.

Gerelateerd nieuws.

6 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard