string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Ook veel activiteiten op Corpus deze week’.

Dinsdag 17 oktober 2017 om 14:13

In de 652ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op het thuisduel met AZ, benoemt hij een nieuwe online veiling via Catawiki ten bate van de FC Groningen Experience en kijkt hij onder meer vooruit naar de thuiswedstrijd van komende vrijdag tegen Willem II.

“Met het 1-1 gelijkspel tegen AZ van afgelopen zondag mogen we niet ongelukkig zijn. Met name voor rust was AZ duidelijk de betere ploeg in het Noordlease Stadion en hadden we het voornamelijk aan onze uitblinkende aanvoerder Sergio Padt onder de lat te danken dat we slechts één tegentreffer hoefden te incasseren. In de tweede helft kwamen we beduidend beter uit de verf en was de gelijkmaker in die fase verdiend. Richting het einde van de wedstrijd was het 1-1 gelijkspel een logische uitkomst. Door dit resultaat blijven we dit seizoen nog altijd ongeslagen voor eigen publiek.”
 
Willem II
“Dat geeft een mooi perspectief richting vrijdagavond, want dan staat al weer een thuiswedstrijd op het programma. Bij de aftrap van speelronde 9 van de Eredivisie treffen we Willem II, dat onder leiding staat van onze voormalig trainer Erwin van de Looi. Voor dit competitieduel zijn kaarten zonder beperkingen eenvoudig online te bestellen via deze website. De kassa’s van het Noordlease Stadion gaan vrijdagavond om 18.30 uur open. De aftrap van de wedstrijd is om 20.00 uur.”
 
Uitduels
“Na komende vrijdag speelt FC Groningen drie uitwedstrijden achter elkaar. Achtereenvolgens volgende week woensdag voor de beker tegen Roda JC, volgende week zondag tegen Sparta Rotterdam en zaterdag 4 november in Almelo tegen Heracles. De verkoop van kaarten voor deze drie uitduels is reeds gestart via deze website en in de FanCorner. Meer informatie is te vinden via de optie ‘Kaartverkoop’ in het menu op deze website.”
 
Afscheid
“Afgelopen zondag is voorafgaand aan onze thuiswedstrijd tegen AZ op de Algemene Ledenvergadering van Supportersvereniging FC Groningen een aantal bestuurswisselingen bekrachtigd. Zo is voorzitter John Schurer opgevolgd door John de Jonge. Verder zijn Roelf Rijnsbergen, Bas Dölle en Eltjo Veninga afgezwaaid en zijn Hans Boorsma, Tjeerd van Dekken en Sjoerd-Jan Gispen als hun opvolgers benoemd. Namens FC Groningen waren onder anderen technisch manager Ron Jans en facilitair manager Jepko van Roon bij de jaarlijkse ledenvergadering in het Supportershome aanwezig. We danken alle vertrekkende bestuursleden voor hun inzet voor de club en wensen hun opvolgers veel succes in hun nieuwe rol.”
 
Druk
“Naast dat de bouw van het TopsportZorgCentrum gestaag vordert, is het deze week druk op Sportpark Corpus den Hoorn. De opleiding van de club krijgt veel bezoek. Zo was de Syrische vluchteling Rawan Kaled – vergezeld door wethouder Paul de Rook – gisteravond (maandag – red.) te gast, traint het Nederlands vrouwenelftal onder-19 op onze velden, komen ouders uit diverse lichtingen de nieuwe oudercommissie vertegenwoordigen, maken CIOS-studenten met het profiel ‘voetbal’ nader kennis met onze opleiding, brengt bondscoach Peter van Veen van Oranje onder-15 een bezoek aan de opleiding en komt Hans Robben – vader van de onlangs afgezwaaide Oranje-international Arjen – langs om in gesprek te gaan met de ouders van FC Groningen onder-12.”
 
Debuut
“Jeugdspeler Joël van Kaam is geselecteerd voor Oranje onder-16. Daarnaast zijn alle medewerkers van met name de opleiding van FC Groningen natuurlijk apetrots op het Eredivisie-debuut van Ludovit Reis, afgelopen zondag tegen AZ. Het laten doorstromen van talenten richting het Noordlease Stadion is tenslotte het doel van de opleiding.”
 
“Morgenmiddag (woensdag – red.) geeft hoofdtrainer Ernest Faber met een nog ander aan te wijzen speler uit de eerste selectie op Corpus een clinic aan twintig prijswinnaars van de kleurplaatactie van Noordlease tijdens de Open Dag.”
 
Online veiling Catawiki
“In samenwerking met online veilinghuis Catawiki uit Assen houden we op dit moment weer online veiling, waarbij de opbrengst bestemd is voor de verdere aankleding en vulling van de FC Groningen Experience, het interactieve museum in het Noordlease Stadion. Voor deze veiling zijn er weer unieke kavels als gesigneerde shirts, wedstrijdballen en exclusieve arrangementen waarop kan worden geboden. De veiling loopt tot zondagavond om 20.00 uur. Klik hier voor meer informatie.”
 
 “Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’