Ook Van Nieff verlengt verbintenis met FC Groningen

4 maart 2015

Na Tom Hiariej heeft ook een andere selectiespeler afkomstig uit de eigen opleiding van FC Groningen zijn contract bij de club verlengd. Yoëll van Nieff zette zijn handtekening onder een nieuwe driejarige verbintenis in Euroborg.

De 21-jarige middenvelder, die ook in de verdediging uit de voeten kan, stroomde in 2004/2005 als D-pupil in en zat daarvoor al twee jaar in de Voetbalschool van FC Groningen. Aan het begin van het seizoen 2013/2014 werd de Stadjer verhuurd aan FC Dordrecht, waarna FC Groningen hem een half jaar later al weer terughaalde naar Euroborg. Van Nieff debuteerde op 3 maart 2013 in het eerste elftal van de club in de uitwedstrijd tegen Roda JC. Sindsdien speelde hij 43 officiële wedstrijden in het groen-wit, waarin hij drie keer wist te scoren. Extra waarde
Peter Jeltema, manager technische zaken van FC Groningen, is er daarmee opnieuw in geslaagd een jongen uit de eigen opleiding langer aan de club te binden. “En daar zijn we blij mee. Yoëll is een jonge talentvolle speler, die sinds januari 2014 op het podium van de Eredivisie acteert. Hij doet dit zeer naar behoren. Dit seizoen heeft Yoëll al bijna dertig officiële wedstrijden achter zijn naam staan en dat voornamelijk op de positie van linksback, een plek die wij niet 1-2-3 voor hem bedacht hadden. Wij zien Yoëll nog steeds vooral als middenvelder, maar het is extra waardevol dat hij ook in het linker verdedigingsblok zijn mannetje kan staan. Wij kennen extra waarde toe aan het feit dat Yoëll uit de eigen opleiding komt en zetten in op een verdere ontwikkeling van de voetballer Van Nieff binnen FC Groningen.”

Laatste nieuws