string(9) "claudebot"

Ook Matavz naar WK-voetbal.

Dinsdag 01 juni 2010 om 15:36

Tim Matavz behoort tot de definitieve selectie van Slovenië, die komende zondag afreist naar Zuid-Afrika voor het Wereldkampioenschap 2010. Hij is naast Thomas Enevoldsen de tweede FC’er die actief is op het grootste voetbaltoernooi.

Dinsdagmiddag werd door bondscoach Matjaz Kek de groep teruggebracht van 26 naar 23 spelers. “De coach heeft zijn keuze nog niet individueel toegelicht,” vertelt de FC-topscorer van afgelopen seizoen. “Hij maakte aan de hele groep de drie afvallers bekend. Deze keer viel er geen aanvaller af. Er zijn naast mijzelf nog vier spitsen, die ook al in de kwalificatiewedstrijden tot de selectie behoorden.”
Op het WK is Slovenië ingedeeld in Groep C met Algerije (13 juni), Verenigde Staten (18 juni) en Engeland (23 juni). De voorbereiding in Europa duurt nog een paar dagen. “Een kleine drie weken geleden zijn we bij elkaar gekomen en we zijn momenteel op trainingskamp in het Italiaanse Brunico. Morgen (woensdag – red.) keren we terug naar Slovenië en vrijdagavond spelen we nog een oefeninterland tegen Nieuw-Zeeland. Op zondag staat de reis naar Zuid-Afrika gepland.”
Vakantieplannen kan hij voorlopig even uit zijn hoofd zetten. “Als ik niet naar het WK was gegaan, had ik de zon opgezocht en was ik me gaan voorbereiding op het volgende seizoen. In Zuid-Afrika is het nu winter, maar dat is nu verder niet zo belangrijk. Het is een droom om met mijn vaderland naar het WK te mogen. Ik verheug me er enorm op. Het zal een mooie ervaring worden!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’