string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Ook in Groningen stukje geschiedenis van Cruijff’.

Dinsdag 29 maart 2016 om 13:39

In de 572ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de afgelopen week en kijkt hij vooruit naar het komende weekend waarin FC Groningen de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag.

“Afgelopen weekend was er geen competitievoetbal en werden er interlands gespeeld. De oefenduels van het Nederlands Elftal stonden vooral in het teken van de vorige week donderdag overleden Johan Cruijff. De afgelopen dagen is er heel veel over deze wereldberoemde man gezegd en geschreven. Cruijff was de beste Nederlandse speler ooit en hij is ook als trainer/coach van grote betekenis geweest voor het Nederlandse voetbal. Overal ter wereld kent men zijn naam en het overlijden van Cruijff kwam ondanks zijn ziekte toch nog totaal onverwacht. Ook in Groningen ligt een stukje geschiedenis van Cruijff. Ruim een halve eeuw geleden maakte hij als junior zijn debuut in de Eredivisie in een uitwedstrijd bij GVAV. Cruijff scoorde, maar Ajax verloor de wedstrijd in het Oosterpark met 3-1.”
Olympische Spelen
“Onze eigen internationals zijn afgelopen weekend voor diverse vertegenwoordigende elftallen in actie gekomen. Zo maakte Jarchinio Antonia zijn officiële debuut voor Curaçao en speelden Hans Hateboer en Alexander Sørloth in Spanje tegen elkaar. Desevio Payne hoopt zich de komende nacht te plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Iets waarvan Simon Tibbling met Jong Zweden al zeker is.”
“Vandaag (dinsdag – red.) hervat de rest van de eerste selectie – na een vrij paasweekend – de trainingen in de voorbereiding op het competitieduel in en tegen Den Haag, komende zondag. In de loop van de week zullen ook de diverse internationals aansluiten bij de groep en staat alles in het teken van het doorbreken van de negatieve reeks sportieve resultaten. Zaterdag na de middagtraining reist de eerste selectie af richting Zuid-Holland om op die manier zondagmiddag om 14.30 uur optimaal voorbereid aan de aftrap te kunnen staan in Den Haag.”
Jupiler League
“Jong FC Groningen speelde afgelopen week twee oefenwedstrijden in de voorbereiding op het competitieduel tegen Jong FC Volendam, volgende week maandag op Sportpark Corpus den Hoorn. Het is de eerste in een reeks van een drieluik thuiswedstrijden waarin de ploeg van trainer Alfons Arts strijdt voor een zo hoog mogelijke instroming in de nieuwe voetbalpiramide voor het seizoen 2016/2017. Daarbij zijn de Beloften nog in de race voor een plek in de Jupiler League of anders toch minimaal in de nieuw te formeren Tweede Divisie. Het aanvangstijdstip volgende week maandag 4 april bij Jong FC Groningen – Jong FC Volendam is 18.30 uur en de toegang is zoals gebruikelijk gratis.”
“De FC Groningen Junior Club houdt donderdagmiddag de kwartfinales voor de Shoot-Out-competitie, die vervolgens in de resterende drie thuiswedstrijden van het eerste elftal twee halve finales en een grote finale zal kennen. Komende vrijdag wordt de inmiddels traditionele meidenavond gehouden in Euroborg.”
Strategische dagen
“Samen met collega-directeur Robbert Klaver en financieel manager Marc-Jan Oldenbandringh neemt ondergetekende vandaag en morgen (dinsdag en woensdag – red.) in Zwolle deel aan de zogenaamde ‘Strategische dagen van de Eredivisie’. Dit is een jaarlijks terugkerende tweedaagse sessie voor alle directies van alle betaald voetbalclubs.”
Afscheidsreceptie
“Donderdagavond is vanaf 19.30 uur de afscheidsreceptie van Max van den Berg in de Oosterpoort in Stad. De voorzitter van onze Stichting FC Groningen in de Maatschappij krijgt deze avond aangeboden in het kader van zijn afscheid als Commissaris der Koning in Groningen. Ondergetekende zal op deze avond als tafelgast plaatsnemen in een speciale versie van ‘De Wereld Draait Door.”
Bijeenkomst
“Vrijdagmiddag vindt de bijeenkomst BusinessNetwork 30 plaats in de Energy Valley Topclub. Ondergetekende zal een woord van welkom verzorgen. Na de lunch wordt onze manager topsport en talentontwikkeling Gerard Kemkers in een College Tour-setting uitgedaagd door Huib Vermeulen, hoofd marketing & communicatie bij Theodoor Gilissen.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’