‘Ook “Helden van Weleer” Mason en Brooke bij speciaal duel’

20 november 2018

In de 698ste online nieuwsbrief van directie en management van FC Groningen kijkt algemeen directeur Hans Nijland vooruit naar de hervatting van de Eredivisie, benoemt hij op de ‘Internationale dag voor de rechten van het kind’ het bijzondere initiatief van Unicef en kondigt hij twee nieuwe namen aan voor de wedstrijd der herkenning op zondag 2 december tegen NAC Breda waarbij ‘Helden van Weleer’ worden begroet.

“Komende zondag hervatten we de competitie met een uitwedstrijd tegen Feyenoord. Al meer dan 200 FC-supporters hebben voor dit Eredivisie-duel een kaart aangeschaft en wij hopen in navolging van de eerdere uitwedstrijden dit seizoen op een goed gevuld uitvak in de Rotterdamse Kuip.”
 
Internationals
“Dezer dagen is nog een flink aantal internationals actief. Vandaag (dinsdag – red.) kwam Ritsu Doan in actie met Japan tegen Kirgizië, speelt Oranje onder-20 met keeper Jan Hoekstra, Tom van de Looi en Lars Kramer in Katwijk aan Zee tegen Italië en staat voor Oranje onder-19 met Ludovit Reis, Daniël van Kaam en Thijs Dallinga in de selectie de derde en laatste wedstrijd van een vierlanden-toernooi in Armenië op het programma tegen Portugal.”
 
“Uriel Antuna neemt met Mexico onder-21 deel aan een toernooi in China. Hij keert – net als de overige internationals – in de loop van deze week terug in Groningen om zich met de rest van de selectie voor te bereiden op de uitwedstrijd tegen Feyenoord.”
 
‘Als een Baas’
“Het is vandaag, 20 november, de ‘Internationale dag voor de rechten van het kind’. Alle Eredivisieclubs nemen deel aan de nationale campagne ‘Als een Baas’, van Unicef Nederland. Kinderen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar vervullen bij de voetbalclubs en andere organisaties voor één dag hun droombaan. Bij FC Groningen is de 17-jarige Kevin Roy vandaag (dinsdag – red.) de baas over onze social mediakanalen en dit betekent dat hij hieraan naar eigen inzicht invulling mag geven.”
 
“Wereldwijd vraagt Unicef op deze ‘World Children’s Day’ extra aandacht voor kinderen en hun rechten. Het initiatief is vorig jaar internationaal gelanceerd. En ook dit jaar nemen in 140 landen kinderen het stokje over van spelers in de politiek, het bedrijfsleven, sport en de media. Vorig jaar vonden er op deze manier bijvoorbeeld acties plaats met de Franse president Macron, nieuwszender CNN en David Beckham.”
 
‘Helden van Weleer’
“Zoals eerder al veelvuldig gemeld zijn wij achter de schermen druk bezig met de organisatie van een bijzonder initiatief rond onze thuiswedstrijd op zondag 2 december tegen NAC Breda. Zoals inmiddels wellicht bekend, zal die dag voor alle oud-spelers en –trainers van de club – en daarnaast natuurlijk ook voor alle supporters – een feest der herkenning worden met een weerzien van vele ‘Helden van Weleer’.”
 
“Bij het afscheid van het toenmalige Stadion Oosterpark op zondag 18 december 2005 werd voor het laatst een dergelijk evenement gehouden. Dertien jaar later trachten wij zoveel mogelijk oud-spelers en -trainers naar Groningen te krijgen om hen in het zonnetje te zetten rondom ons thuisduel met NAC Breda, op zondag 2 december. Deze keer zullen de ‘Helden van Weleer’ een ereronde maken langs de tribunes in het Hitachi Capital Mobility Stadion.”
 
Namen
“We proberen zoveel mogelijk spelers en trainers met een FC-verleden persoonlijk te benaderen en het enthousiasme onder hen die wij al hebben weten te bereiken is groot. De eerste twee namen van oud-spelers die hun aanwezigheid hebben aangekondigd, waren die van de voormalige publiekslievelingen Petter Andersson en Erik Nevland. Aan die lijst kunnen wij twee bijzondere namen toevoegen: Garry Brooke en Paul Mason! De beide Britten voetbalden medio jaren ’80 bij FC Groningen en komen voor in het ‘Elftal van de Eeuw’, dat een paar jaar terug bij een verkiezing onder supporters is samengesteld.”
 
“Garry Brooke speelde in de seizoenen 1986/1987 en 1987/1988 bij FC Groningen. Paul Mason kwam tussen 1984 en 1988 in vier seizoenen in totaal tot 155 officiële wedstrijden in groen-wit. Wij vinden het heel bijzonder dat deze twee ‘Helden van Weleer’ op 2 december terugkeren in Groningen. Tot aan de wedstrijd tegen NAC Breda zullen wij nog meer namen van coryfeeën bekend gaan maken. De kaartverkoop voor deze unieke middag op zondag 2 december loopt onder meer online via deze website en kent geen beperkingen.”
 
Schoen zetten
“Tot slot van deze nieuwsbrief nodigen wij leden van de Junior Club uit om vanaf morgen (woensdag – red.) tot en met vrijdag hun schoen te zetten in de FanCorner van FC Groningen. De schoen zetten kan alleen op vertoon van het lidmaatschap, dus vergeet je Junior Club Clubcard niet. Ben je nog geen lid van de Junior Club, meld je dan aan via de website en je krijgt een FC Groningen-cadeautje in jouw schoen!”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws