Ook dubbele cijfers in Appingedam (0-10).

Zaterdag 29 juni 2019 om 16:48

FC Groningen heeft ook in de tweede oefenwedstrijd van dit seizoen de dubbele cijfers gehaald. DVC Appingedam werd op het Burgemeester Welleman Sportpark in Appingedam met 10-0 verslagen. Net als vrijdag waren Romano Postema (3x) en Thijs Dallinga (2x) op schot. De overige treffers werden gemaakt door Ajdin Hrustic, Joël van Kaam, Ramon Pascal Lundqvist, Kaj Sierhuis en er was een eigen doelpunt van DVC Appingedam.

appingedam3

Ongeveer 1.300 toeschouwers zagen in een bloedheet Appingedam dat voormalig FC’er Arnold Kruiswijk de aftrap van de wedstrijd verrichtte. Kruiswijk, opgegroeid in Appingedam, speelde 172 wedstrijden voor de Trots van het Noorden en stopte na afgelopen seizoen als speler van Vitesse met profvoetbal. Kruiswijk was uitgenodigd vanwege het 100-jarig jubileum van clubvoetbal in Appingedam. De oud-verdediger trapte samen met burgemeester Hiemstra het oefenduel symbolisch af.

FC Groningen begon voortvarend aan de wedstrijd. Thijs Dallinga zette zijn ploeg al na twee minuten spelen op voorsprong waarna Ajdin Hrustic de score na tien minuten voetbal verdubbelde. Halverwege de eerste helft bracht Dallinga de 0-3 op de borden waarna scheidsrechter Thom Winkel tijd maakte voor een drinkpauze. Een eigen doelpunt van de thuisclub bracht de ruststand op 0-4.

Na de pauze bleef alleen keeper Jan Hoekstra staan en kwamen er tien andere spelers op het veld. Romano Postema had slechts een paar minuten nodig om te scoren en een andere speler vanuit de opleiding, Joël van Kaam, deed even later een duit in het zakje, 0-6.

Nieuweling Ramon Pascal Lundqvist zorgde met een knaller van afstand voor de mooiste goal van de middag. Postema maakte met twee snelle goals achter elkaar in de 78ste en 79ste minuut zijn hattrick compleet. Spits Kaj Sierhuis zorgde vijf minuten voor het einde voor het slotakkoord, 0-10.

Postema en Dallinga hebben in twee wedstrijden nu allebei zes goals gemaakt en zijn gedeeld topscorer in de voorbereiding. Aankomende vrijdag staat het volgende oefenduel op het programma. Het Schotse Ross County is op de velden van Asser Boys de tegenstander van de FC. De wedstrijd in Assen begint vrijdag om 19.00 uur. Een dag later, zaterdag 6 juli, staat in Rolde het oefenduel tegen het Duitse Preußen Münster op het programma. Aftrap op het sportpark van Rolder Boys is om 14.30 uur.

Eerste helft: Jan Hoekstra, Deyovaisio Zeefuik, Ko Itakura, Milan de Koe, Thomas Poll, Tom van de Looi, Michael Breij, Oskari Sallinen, Ajdin Hrustic, Thijs Dallinga, Django Warmerdam.

Tweede helft: Jan Hoekstra, Tapmahoe Sopacua, Mike te Wierik, Leonel Miguel, Amir Absalem, Ramon Pascal Lundqvist, Romano Postema, Daniël van Kaam, Remco Balk, Kaj Sierhuis, Joël van Kaam.