string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Ook De Roover met kruisbandblessure lang eruit.

Maandag 30 november 2009 om 17:51

De vrees die bestond, is werkelijkheid geworden voor Sepp De Roover. De 25-jarige Belg heeft een zware knieblessure opgelopen tijdens de thuiswedstrijd van afgelopen zondag tegen NEC. De rechtsback heeft de voorste kruisband afgescheurd en is hierdoor maanden uitgeschakeld.

Bij een actie een sliding te ontwijken kwam De Roover al binnen vijf minuten verkeerd terecht op zijn linkerbeen. Omdat hij uit balans was, kwam het volledige gewicht terecht op de linkerknie. Het gewricht kon die belasting niet aan. De Roover ging kermend van de pijn naar de grond en wist eigenlijk direct dat het fout zat. “Ik heb bij PSV op 19-jarige leeftijd een zelfde blessure gehad, maar dan aan de rechterknie. De uitkomst van de onderzoeken vandaag bevestigen slechts wat ik al vreesde. Mijn gevoel heeft me helaas niet in de steek gelaten.”
De Roover onderging maandagmiddag een MRI-scan in het ziekenhuis van Assen en later bracht hij een bezoek aan een orthopeed in het Martini Ziekenhuis in Groningen. Daar kreeg hij de uitslag te horen.
Vers
Voor de Belgische verdediger van FC Groningen is het nieuws nog vers, maar hij heeft al wel nagedacht over eventuele vervolgstappen. “Het liefst zou ik mij weer willen laten opereren door dr. Van Thiel uit Winterswijk. Hij heeft de eerste keer ook de operatie uitgevoerd in de kliniek Klein Rosendael bij Arnhem. Toen stond ik binnen vijf maanden al weer op het veld, maar dat is extreem snel. Zorgvuldigheid en geduld zullen het belangrijkste zijn. Dit is natuurlijk een zware teleurstelling, te meer daar ik ook net bij de selectie van het Belgisch elftal was gekomen. Maar mentaal ben ik sterk genoeg. Gisteren was ik nog down, maar ik kijk nu al weer vooruit. Ik ga het oppakken.”
Al de derde
In een seizoen waarin het toch al niet bepaald meezit bij FC Groningen, is De Roover al de derde speler die met een zware knieblessure langdurig uit de roulatie is. Eerder scheurden Petter Andersson – voor hem was het al de tweede keer achter elkaar – en Ondrej Svejdik de voorste kruisband van hun knie.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard