Ook Beloften winnen noordelijke derby.

Maandag 18 oktober 2010 om 20:57

Jong FC Groningen heeft maandagavond op Corpus den Hoorn met 1-0 gewonnen van Jong sc Heerenveen/Emmen. Norair Mamedov scoorde vlak voor rust de enige treffer.

Na drie nederlagen op rij was de ploeg van trainer Dick Lukkien gebrand op een goed resultaat tegen buurman sc Heerenveen/Emmen, die juist vijf duels op rij ongeslagen was. Het duel werd een dag na de derby tussen Groningen en Heerenveen in Euroborg, die in een 1-0 voorsprong eindigde voor de FC.
In de eerste helft creëerde FC Groningen verschillende kansen. Danny Post probeerde het een aantal keren van afstand en kreeg ook nog een kopkans. In de slotminuut van de eerste helft eindigde een prachtige combinatie met onder anderen Koen van de Laak en Gonzalo Garcia in een treffer van Norair Mamedov. Daarmee bepaalde hij de ruststand op 1-0.
In de tweede helft begon Heerenveen wat sterker en kregen de Friezen wat kansen, die door doelman Brian van Loo onschadelijk werden gemaakt. In de eerste minuut had Petter Andersson nog de paal geraakt.
Na een lastig eerste kwartier nam de thuisploeg het heft weer in handen en kreeg Andersson nog een aantal schotkansen, die allemaal net de juiste richting misten. Danny Holla was in die fase nog dichtbij een treffer en raakte via de Friese goalie de lat. Mamedov was in de rebound net te laat.
In de slotfase kreeg Danny Holla zijn tweede gele kaart en moest de FC het duel dus uitspelen met een man minder. Even later werd Norair Mamedov op de middellijn gevloerd door Enzo Huntink, terwijl hij vrije doortocht zou hebben gehad richting de vijandelijke goal. Huntink werd bestraft met een gele kaart.
Doelman Van Loo kreeg ook nog een gele kaart wegens protesteren. FC Groningen kwam het restant van de wedstrijd en de drie minuten extra tijd zonder kleerscheuren door. Zo kon de FC het negende, tiende en elfde punt bijschrijven. Na acht duels staat de FC nu op de achtste plaats van de ranglijst.