Ook Arjen Robben en Kraantje Pappie steunen FC Groningen

19 juni 2020 / vandaag

FC Groningen is afgelopen donderdag gestart met de vrije verkoop van seizoenkaarten voor het seizoen 2020/2021. Die vrije verkoop startte traditioneel met de jaarlijkse ‘stoeltjesdag’, waarbij FC-supporters hoogstpersoonlijk in het Hitachi Capital Mobility Stadion hun plek konden uitkiezen. De teller van het aantal verkochte kaarten voor het nieuwe seizoen staat op 7.857.

Het aantal verkochte seizoenkaarten staat een dag na de start van de vrije verkoop op 7.438. Daarnaast hebben 419 FC-supporters zich via een vijfjaarkaart verzekerd van een toegangsticket voor alle thuiswedstrijden in de komende vijf seizoenen. In totaal zijn er 7.857 supporters die een toegangskaart hebben voor het aankomende seizoen 2020/2021.
 
Twee prominenten
Voormalig FC-spits Erik Nevland kocht vrijwel direct na de start van de seizoenkaartcampagne ‘Laat ons weer eens juichen’ seizoenkaarten, die hij doneerde aan het goede doel Jeugdfonds Sport Groningen. De clubheld riep oud-teamgenoten en andere voormalig FC’ers op de Trots van het Noorden eveneens op deze manier te steunen. Veel oud-spelers, -stafleden en -bestuursleden gaven tot op heden gehoor aan deze oproep. Daar kwamen deze week wederom twee prominenten bij.
 
Arjen Robben – clubicoon, voormalig captain van Oranje en het grootste talent ooit afkomstig uit de Opleiding van FC Groningen – liet afgelopen dinsdag 16 juni op de 49ste verjaardag van de Trots van het Noorden, via zijn kanalen op social media weten de actie van harte te steunen. Ook Robben doneert seizoenkaarten. Ook rapper Kraantje Pappie, afkomstig uit Groningen en fanatiek FC-supporter, liet deze week zien de actie te ondersteunen met seizoenkaarten uit zijn naam. De gedoneerde seizoenkaarten komen in een fonds van de Stichting ‘Laat ons weer eens samen juichen’, dat enkele weken geleden samen met supporters werd opgericht. Vanuit dit initiatief worden seizoenkaarten verstrekt aan mensen in Stad en Ommeland die onder de armoedegrens leven.
 
Unieke veiling
De vele initiatieven vanuit supporters om FC Groningen te ondersteunen, blijven ook doorgaan. De dankbaarheid vanuit de Trots van het Noorden voor de vele supporters, sponsors en (lokale) ondernemers die zich inzetten voor de club is groot. De FC Groningen Supportersvereniging is initiator van vele initiatieven en organiseert samen met onlineveilingmeester.nl een fantastische veiling, die volgende week vrijdag – 26 juni – start. Unieke kavels gaan onder de digitale hamer. Veiling-items waarvan de echte verzamelaar of FC-liefhebber droomt. Mocht u nog items willen inbrengen voor de veiling, kan dat nog tot morgen – zaterdag 20 juni – via Niels Hilboesen () of Sjoerd-Jan Gispen ().

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws