string(9) "claudebot"

Onweer zit FC dwars in Duitsland.

Woensdag 14 juli 2010 om 23:47

De eerste selectie van FC Groningen is woensdagavond niet aangekomen in Portugal. Door onweersbuien boven Frankfurt moest de vlucht vanuit Bremen uitwijken naar Leipzig. Rond middernacht was er nog geen duidelijkheid over het vervolg van de reis.

De vlucht LH315 vanuit Bremen vertrok woensdagavond om kwart over acht iets achter op schema en zou rond negen uur landen in Frankfurt. Na enkele rondjes boven het luchtruim van Frankfurt bleek een onweersbui een veilige landing echt in de weg te staan.

Om half elf week het toestel vervolgens uit naar Leipzig. In afwachting van het noodweer dat juist in de richting van Frankfurt naar het oosten over Duitsland trok, werd kerosine bijgetankt. Na ruim twee uur aan de grond op het vliegveld, was en nog geen duidelijkheid over het nieuwe vertrekmoment richting Frankfurt.

Dat FC Groningen vannacht nog de aansluiting naar Porto zal krijgen, is in ieder geval zeer onwaarschijnlijk. Komende vrijdag en zaterdag speelt de FC op een toernooi in Guimaraes tegen achtereenvolgens Vitoria Guimaraes en de Portugese kampioen Benfica.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’