string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Ontwikkeling TopsportZorgCentrum in volle vaart.

Vrijdag 15 april 2016 om 09:19

Op donderdag 31 maart jl. zijn de plannen gepresenteerd voor het nieuw te realiseren TopsportZorgCentrum op sportpark Corpus den Hoorn. In dit TopsportZorgCentrum wordt de gehele voetbaltak van FC Groningen gehuisvest in combinatie met sportmedische zorg en kantoorfuncties. Een complementair gebouw dat de nieuwe blikvanger zal worden aan de A7 bij binnenkomst in de stad.

Na het welkomstwoord van Robbert Klaver, commercieel directeur FC Groningen, werd door Gerard Kemkers, de performance manager van FC Groningen, het inhoudelijk concept en ruimtelijke opzet toegelicht van dit ultramoderne TopsportZorgCentrum. Het TsZC wordt een statement van innovatie op het gebied van topsport, gezondheid, beweging, healthy ageing enerzijds en van duurzaam en innovatief bouwen anderzijds.
FC Groningen zal het Topsportzorgcentrum gaan huren van Euroborg N.V., die naast het stadion ook ontwikkelaar en eigenaar van het TsZC zal worden. Euroborg N.V. zal daarmee ook opdrachtgever worden voor de bouw van het TsZC. Middels een Europese niet-openbare aanbestedingsprocedure wordt een partij gecontracteerd voor het ontwerp, de realisatie en het meerjarig onderhoud. Een introductie op het realisatieproces en aanbestedingsprocedure werd toegelicht door Christian van Ginneke, projectleider namens Euroborg N.V.
Middels deze link is de presentatie van die middag te downloaden:

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’