string(9) "claudebot"

‘Ontmanteling trainingsveld in volle gang’.

Dinsdag 16 juni 2015 om 14:19

In de 533ste nieuwsbrief namens directie en management gaat algemeen directeur Hans Nijland in op enkele actuele zaken bij de club en benoemt hij diverse activiteiten rondom FC Groningen.

“Simon Tibbling is de laatste FC’er, die nog een zomerprogramma heeft. De middenvelder begint donderdag met Zweden aan het EK onder-21 in Tsjechië en zijn team zal het daar in de groepsfase opnemen tegen Italië, Engeland en Portugal. In Tsjechië staan, behalve de Europese titel, ook vier tickets voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro op het spel.”
Uitgeschakeld
“Desevio Payne werd afgelopen weekeinde met team USA onder-20 uitgeschakeld op het WK in Nieuw-Zeeland. In de kwartfinales was Servië te sterk na het nemen van strafschoppen. De verdediger van FC Groningen stond in de basis bij de Amerikanen en speelde de volle 120 minuten van het duel, dat in 0-0 eindigde. In de strafschoppenserie verzilverde Payne zelf wel de tweede Amerikaanse penalty, maar faalden uiteindelijk vier teamgenoten van hem.”
“FC Groningen D1 heeft zich afgelopen weekeinde goed gepresenteerd tijdens een internationaal toernooi in Slovenië. In Ljubljana behaalde de ploeg van trainer Arjen Jorritsma een verdienstelijke derde plaats.”
Aanpassingen
“Onlangs trainde de eerste selectie voor het laatst op het trainingscomplex aan het Helperpark, bij de Mediacentrale. Die locatie wordt nu in gereedheid gebracht voor het nieuwe bestemmingsplan. De onderwijsinstelling Noorderpoort gaat er samen met de gemeente starten met de bouw van een sporthal. De trainingsaccommodatie wordt momenteel volledig ontmanteld. Hierdoor moeten wij in het nieuwe seizoen uitwijken naar een andere locatie en die hebben wij – in samenspraak met de gemeente – weten te vinden met het Corpushuis, waar momenteel met man en macht de nodige aanpassingen voor gebruik worden aangebracht.”
“Het was al langer bekend dat wij vanaf het seizoen 2015/2016 met al onze elftallen zouden gaan trainen op het gerenoveerde Sportpark Corpus den Hoorn, waar nieuwe velden zijn aangelegd voor zowel het eerste elftal als de Beloften. Ook dat onderhoud is in volle gang. De planning is dat wij vanaf maandag 3 augustus met de eerste selectie en Jong FC Groningen onze intrek gaan nemen op Corpus, in het voormalige pand van de ALO aan de Van Swietenlaan. De eerste weken van de voorbereiding worden traditiegetrouw afgewerkt op sportpark De Koepel in Haren. De eerste training van het nieuwe seizoen is op zondag 28 juni.”
Speelschema
“Morgen (woensdag – red.) verwachten wij van de KNVB het definitieve speelschema voor het seizoen 2015/2016 te ontvangen. Wij zijn tevreden met het afgelopen vrijdag gepresenteerde concept. In december wordt nog een keer naar het programma van de tweede seizoenshelft gekeken, omdat op dat moment duidelijk is welke clubs Europees gaan ‘overwinteren’ en mogelijk is dit nog van invloed op het speelschema van de tweede seizoenshelft.”
“In het conceptprogramma starten wij op zondag 9 augustus met een thuiswedstrijd tegen FC Twente en een week later gaan we op bezoek in Eindhoven bij PSV. De regerend landskampioen is kort daarvoor, op zondag 2 augustus, ook al onze tegenstander in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De kaartverkoop voor dit duel, dat in de Amsterdam ArenA wordt gespeeld en om 18.00 uur begint, start op woensdag 1 juli. Over de toegangsprijzen en wijzen van vervoer hopen wij binnenkort meer informatie te kunnen verstrekken.”
Jarig
“Met de mededeling dat FC Groningen vandaag (dinsdag – red.) op de kop af 44 jaar bestaat, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus