Onnodige nederlaag FC Groningen onder-23

21 april 2018

FC Groningen onder-23 heeft zaterdagmiddag in Hengelo met 3-2 verloren van de leeftijdsgenoten van FC Twente. In de ogen van trainer Alfons Arts was de nederlaag onnodig. Bij rust was de stand 1-1. Na de achtste nederlaag staat Groningen nu zevende in de Derde Divisie Zaterdag met 48 punten uit 28 wedstrijden.

In de eerste helft kwam FC Groningen op een 1-0 voorsprong toen Michael Breij op aangeven van David Browne de openingstreffer binnen schoot. “Het was een fase waarin beide ploegen wat mogelijkheden hadden,” aldus Groningen-trainer Alfons Arts. “Vlak na deze treffer kreeg Tim Freriks een mogelijkheid maar raakte die een bal helemaal verkeerd voor open doel. In de slotfase van de eerste helft kregen we nog een penalty tegen, waaruit het 1-1 werd.”

In de rust hebben we nog eens benadrukt dat focus en concentratie voor ons in deze wedstrijden het belangrijkste zijn. Want in vrijwel ieder duel zijn we voetballend en conditioneel de betere ploeg. “Maar de tweede helft was van beide kanten heel slordig. Juist op het moment dat we controle hadden, gaven we de 2-1 weg. Uriel Antuna zette de ploeg weer op gelijke hoogte (2-2 – red.) toen hij alert was bij een rebound.”

Maar in de slotfase was het opnieuw een lange bal van achteruit, die Groningen de das om deed. “Deze bal werd verkeerd beoordeeld en Lars Kramer maakte daarbij hands. En de scheidsrechter legde de bal opnieuw op de stip: 3-2. Een wedstrijd waarin onze doelman meer ballen uit het doel heeft moeten halen, dan hij reddingen heeft kunnen verrichten. Het is echt heel matig en zeer teleurstellend dat we op deze manier de wedstrijd uit handen hebben gegeven. Vorige week was het een fase van tien minuten waarin we de weg kwijt waren, maar nu was het beeld over de hele wedstrijd onvoldoende. Vandaag ontbrak de beleving in het team en de motivatie als groep om nog voor eigen kansen te gaan.”

Opstelling FC Groningen
Jan Hoekstra, Tim Riksman, Marijn Ploem, Lars Kramer (89’ Joël Donald), Kolbeinn Finnsson, Ludovit Reis, Daniel Bouman, Michael Breij, Uriel Antuna, Tim Freriks, David Browne.
Rest bank: Pelle Boevink, Robbert de Vos, Kasper Oldenburger.

Scores: 30’ Michael Breij 0-1, 45’ strafschop 1-1; 56’ 2-1, 71’ Uriel Antuna 2-2, 88’ strafschop 3-2.

Uitslagen opleiding zaterdag 21 april
FC Twente - FC Groningen o.23: 3-2
Roda JC - FC Groningen o.19: 2-5
FC Groningen o.17 - PEC Zwolle: 1-3
FC Groningen o.15 - Zeeburgia: 0-1
Ajax - FC Groningen o.13: 1-2

Laatste nieuws