Ongelukkige nederlaag in de Euroborg..

Maandag 01 maart 2010 om 11:06

FC Groningen verloor afgelopen zondag thuis van Feyenoord in de extra tijd met 2 – 3. Onze jongens moesten het deze wedstrijd zonder Leandro Bacuna en Gibril Sankoh doen. Scheidsrechter Kevin Blom had voor de klok van één uur het veld geïnspecteerd en het bespeelbaar bevonden, zodat er om half drie kon worden afgetrapt in een uitverkocht Euroborg.

De FC speelde de eerste 45 minuten een fantastisch spel met een overvloed aan mogelijkheden. Zowel Thomas Enevoldsen, als Tim Matavz en Danny Holla hebben diverse keren op het doel geschoten. Helaas werden de kansen niet volledig benut en was de stand bij rust 0 – 0.
Na de rust begon Feyenoord dreigender te spelen en op het moment dat het heel eventjes stil werd in Euroborg viel het tegendoelpunt 0 – 1. In de 80ste minuut viel een tweede doelpunt van Feyenoord toen Jon Dahl Tomasson niets meer hoefde te doen na een slippertje van Theo Lucius en een boogbal van Biseswar haast vanzelf binnen viel: 0-2.
Normaal zou het ‘gedaan zijn’, maar in stadion Euroborg kan in 10 minuten nog van alles gebeuren. Want een minuut later werd de voorsprong terug gebracht naar één doelpunt toen Tim Matavz 1-2 maakte. Het publiek voelde dat er nog meer in zat en schreeuwde de favorieten nogmaals naar voren.
Vijf minuten na de aansluitingstreffer gebeurde het zowaar. Een shot van Daley Blind richting de tweede paal werd door Andreas Granqvist, die in de 88ste minuut tussen twee Feyenoorders stond,  in het doel gekopt: 2-2.
Dat 2-2 niet de eindstand werd, was te danken aan een ingeving van verdediger Ron Vlaar die een gang naar het vijandelijke doel waagde en zomaar van een kleine dertig meter uithaalde. In de 92ste minuut passeerde hij daarmee Luciano en was de 2-3 een feit. In de score kwam echter geen verandering meer en zo ging Feyenoord met 3 punten naar huis.
Door de nederlaag is FC Groningen een plekje gezakt op de ranglijst. De FC staat nu negende en heeft vijf punten meer dan de nummer 11 van de ranglijst, VVV-Venlo, dat volgende week in Euroborg te gast is.
Line-up, Referee-escort en Shoot out
Siem Wieringa, Dion Wezeman, Tim Hidding, Sander Keizer, Lorenzo Hensema, Robbie Stuive, Thomas Meijer, Roy Kuipers, Rick Kazemier, Niek Berends en David van der Luit mochten met de spelers het veld op lopen.
De scheidsrechters liepen samen met Luca Brons, Stefano de Wind en Michelle Veenstra het veld op.
In de rust werd de shoot out door Wilco Meijer, Jan Jaap Top, Bas Kuiper, Remco de Haan, Ingmar Liezenga gespeeld. Bas Kuiper werd hier de gelukkige winnaar! Hij gaat door naar de kwart finales.