Live stream oefenduel met Club Brugge

10 januari 2018

FC Groningen speelt vandaag, woensdag 10 januari, een oefenwedstrijd tegen Club Brugge. Het duel met de koploper van België wordt gespeeld in Estadio Marbella. De aftrap is om 15.15 uur en de oefenwedstrijd is via een live stream te volgen op het online tv-kanaal van de club: fcgroningen.tv.

Selectie en staf van FC Groningen verblijven tot en met zondag, 14 januari, in Sotogrande, gelegen onder Marbella. Naast de dagelijkse trainingen, speelt de ploeg van hoofdtrainer Ernest Faber in Spanje twee oefenwedstrijden. Te beginnen vandaag, woensdag 10 januari, tegen Club Brugge. De Belgen verblijven in hetzelfde hotel als FC Groningen.
 
Lijstaanvoerder
Club Brugge is momenteel de trotse lijstaanvoerder in België, met na 21 competitieduels al 11 punten voorsprong op achtervolger Charleroi en liefst 13 op regerend landskampioen Anderlecht. Club – zoals de Bruggelingen in België kortweg worden genoemd – staat sinds dit seizoen onder leiding van de pas 39-jarige Kroatische trainer Ivan Leko, voormalig middenvelder van de club.
 
Club Brugge finishte vorig seizoen als nummer twee van België achter landskampioen Anderlecht. De Brugse formatie werd in de voorronde van de Champions League uitgeschakeld door het Turkse Istanbul Başakşehir.

Wijziging aanvangstijd tweede oefenduel
Zaterdagmiddag, 13 januari, staat er een tweede oefenduel op de agenda in Spanje. FC Groningen treft dan om 16.00 uur Dynamo Dresden. Dat is een uur eerder dan aanvankelijk gepland was. Deze oefenwedstrijd wordt gespeeld op het Marbella Footballcenter. Dynamo Dresden is met een 11de plek (18 speelronden, 23 punten) middenmoter in de 2. Bundesliga.
 
Op zondagochtend, 14 januari, vliegt het Groningse gezelschap terug naar Nederland.

Estadio Marbella

Laatste nieuws