Onder-23 verliest van Almere; ook onder-19 en onder-17 onderuit

3 maart 2018

FC Groningen onder-23 heeft zaterdagmiddag met 1-0 verloren van Almere City FC. De enige en dus winnende goal viel na een klein halfuur door Radinio Balker. De ploeg van trainer Alfons Arts staat nu zesde op de ranglijst met 36 punten uit 21 wedstrijden.

In de eerste helft had Almere City de controle over de wedstrijd en voetbalde het een stuk gemakkelijker dan FC Groningen. FC Groningen kreeg in het eerste bedrijf schotkansen in de personen van Joël Donald (2x) en Uriel Antuna. Radinio Balker scoorde met een schot van buiten de zestien en Jan Hoekstra maakte nog twee belangrijke ‘saves’. Na de pauze was Groningen wel meer in balbezit, maar creëerde het nog onvoldoende. Daniel Bouman kreeg nog de beste mogelijkheid, maar schoot over.

Zo was en bleef het 0-1. Het was de tweede thuisnederlaag voor FC Groningen onder-23 dat inmiddels de nummer 6 van de ranglijst is. Scheveningen pakte de tweede periode en heeft nu net als Jong Almere FC recht op deelname aan de play-offs om promotie. De kampioen in de Derde Divisie Zaterdag promoveert. Scheveningen is de koploper.

Opstelling FC Groningen
Jan Hoekstra, Tim Riksman, Marijn Ploem, Lars Kramer (65’ Antonio Manolache), Kolbeinn Finnsson, Gerald Postma (81’ Tim Waterink), Michael Breij, Robbert de Vos, Uriel Antuna (46’ Daniel Bouman), Joël Donald, Kasper Oldenburger.
Rest bank: Abdel Elouazzane, Tapmahoe Sopacua, David Browne.

Opstelling Almere City FC
Mike Grim, Faris, Hammouti, Sherjill MacDonald, Jeffrey Rijsdijk, Delvechio Blackson (73’ Samuel Brobbey), Achille Vaarnold, Mink Peeters (65’ Ruggero Mannes), Radinio Balker, Julian Nak, Nicky van Hilten, Sam Krant.

Scheidsrechter: A. Bos
Toeschouwers: 150
Score: 27’ Radinio Balker 0-1

Uitslagen opleiding zaterdag 3 maart
FC Groningen o.23 – Almere City FC: 0-1
FC Groningen o.19 – Sparta Rotterdam: 1-3
FC Groningen o.17 – PSV: 1-3

20180303JV5517
20180303JV5636

Laatste nieuws