string(9) "claudebot"

Onder-23-trainer Arts: ‘Gelukkigste heeft gewonnen’.

Zaterdag 19 november 2016 om 18:53

FC Groningen onder-23 verloor vanmiddag in het Kras Stadion met 1-0 van FC Volendam onder-23. In een ‘typische 0-0’-wedstrijd scoorde de thuisclub in de slotfase uit een standaardsituatie. Het betekende een einde aan een reeks van zeven ongeslagen wedstrijden van Groningen, dat één plekje daalt op de ranglijst van de Derde Divisie Zaterdag.

In Volendam hadden beide ploegen vanmiddag niet hun beste dag. “In de eerste helft zag het er nog wel aardig uit en werd het een open wedstrijd met veel één tegen één voetbal, maar weinig kansen. Na de pauze kregen we zelf welgeteld één doelpoging en zij twee of drie. Daarvan werd er één benut en zo won de gelukkigste ploeg de wedstrijd.”

De vorm van de ploeg van FC Groningen onder-23 was de laatste weken groeiende, maar vanmiddag had de ploeg van Arts een mindere dag in een duel dat in de tweede helft een kwartier werd onderbroken wegens onweer. “We waren de afgelopen wedstrijden sterk in balbezit, maar tegen Volendam juist heel matig. We maakten verkeerde keuzes, leden dom balverlies en hadden te weinig initiatief. Het is altijd balen als je in zo’n typische 0-0 wedstrijd alsnog een punt verspeelt.”

Opstelling FC Groningen
Van der Lei; Payne, Amakodo, Veendorp, Baas; Postma (89’ Waterink), Drost, De Vos; Veldman, Jasper, Hrustic.
Rest bank: Heidekamp, De Leeuw, Bijl, Zakir en Pozzebon.

Score: 88’ Klinkenberg 1-0

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus