Onder-23 thuis tegen ODIN’59; ook onder-13 en onder-19 thuis

12 oktober 2017 / vandaag

FC Groningen onder-23 speelt zaterdagmiddag vanaf 15.00 uur op Corpus den Hoorn thuis tegen ODIN’59. Het is het slotstuk van een drieluik aan wedstrijden. Om 10.30 uur trapt de onder-13 af tegen Vitesse en om 12.30 uur is de aftrap bij FC Groningen onder-19, eveneens tegen Vitesse.

Trainer Alfons Arts van FC Groningen onder-23 beschouwt voor op de wedstrijd van zaterdag, maar kijkt eerst ook nog even terug op het duel van afgelopen zaterdag tegen Spakenburg (2-1 verlies). “We hebben de groep een compliment gegeven voor de manier waarop we tegen hen gespeeld hebben,” vertelt Arts. “Voetballend hebben we niks weggegeven. Maar toch hebben we de scheidsrechter tweemaal de gelegenheid gegeven om voor een strafschop te fluiten. Die twee momenten zijn ons fataal geworden, helaas.”

Tweeledig
Het is een tweeledig gevoel dat bij de FC-trainer leeft over de wedstrijd. “Aan de andere kant hebben we ook niet toegeslagen met een tweede doelpunt. En waren we niet opgewassen tegen het wat meer opportunistische spel in het laatste kwartier. Soms moet die bal gewoon blind de tribune in. Kortom, we kunnen weer lering trekken uit de wedstrijd. En hebben deze week ook weer keihard getraind om het zaterdag beter te doen.”

ODIN’59
Tegenstander is ODIN’59 dat voorlaatste staat op de ranglijst, maar zeker niet onderschat moet worden. “Het is een team dat altijd negentig minuten ‘plus’ gaat voor een resultaat. Een ploeg die kan knokken met een paar jongens die het verschil kunnen maken. Vorig seizoen verloren we er uit met 3-0 en wonnen we thuis met 2-1 en kwamen we in de slotfase met tien man te staan.”

Tom van de Looi en Michael Breij keren terug bij de selectie na respectievelijk interlandverplichtingen met Oranje onder-19 en ziekte. Hoe de selectie voor zaterdag eruit ziet, zal vrijdag bekend worden. Het eerste elftal speelt zondag thuis tegen AZ en onder-19 speelt op Corpus voor de onder-23 aan tegen Vitesse onder-19.


Programma opleiding 14 oktober
FC Groningen onder-23 - ODIN'59 (15.00 uur)
FC Groningen onder-19 - Vitesse (12.30 uur)
FC Groningen onder-13 - Vitesse (10.30 uur)
PEC Zwolle - FC Groningen onder-12 (11.00 uur)

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws