Onder-23 rekent af met leeftijdsgenoten Twente.

Zaterdag 02 december 2017 om 15:37

FC Groningen onder-23 heeft zaterdagmiddag op Corpus den Hoorn met 3-0 gewonnen van FC Twente onder-23. Bij rust was de stand 1-0 in het voordeel van Groningen. De Groningen-treffers kwamen van Robbert de Vos, een eigen doelpunt van FC Twente en Tim Riksman. Met de zege verstevigt Groningen de derde plek op de ranglijst in de Derde Divisie Zaterdag.

Op eigen veld was FC Groningen onder-23 de bovenliggende partij. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong door een fraaie treffer van Robbert de Vos. Halverwege de tweede helft kreeg doelman Jan Hoekstra geel toen hij buiten de eigen zestien een overtreding maakte en een gevaarlijke situatie onschadelijk maakte.

Op dat moment had Groningen al diverse kansen op een volgende treffer om zeep geholpen. In het laatste kwartier maakte FC Twente een eigen doelpunt en in de extra tijd was het Tim Riksman die de eindstand op 3-0 bepaalde. Na de zevende seizoenszege staat Groningen steviger op plek drie van de ranglijst.

Jan Hoekstra; Tim Riksman, Marijn Ploem, Tom van de Looi, Amir Absalem; Kolbeinn Finnsson, Robbert de Vos, Gerald Postma; Michael Breij, Joël Donald, David Browne.
Bankspelers: Pelle Boevink, Tapmahoe Sopacua, Daniël Bouman, Daniël van Kaam, Kasper Oldenburger, Tim Riksman.

Opstelling FC Twente
Jeffrey de Lange, Vincent Schmidt (60’ Niklas Blesgraaf), Henk van Schaik (73’ Bob Vankan), Joël Felix, David Sambissa; Godfried Roemeratoe, Ramiz Zerrouki (82’ Jonatan Bostrup), Nikola Gjorgjev; Rashaan Fernandes, Jari Oosterwijk, Dylan George.
Rest bank: Diego Coret, Delano Grootenhuis, Ritchie Zinga, Zhemil Terziqi.

Toeschouwers: 200
Scores: 26’ Robbert de Vos (Amir Absalem) 1-0; 77’ Joël Felix (eigen doelpunt) 2-0, 91’ Tim Riksman 3-0.

Scheidsrechter: Timmer
Gele kaart: 68’ Jan Hoekstra