Onder-23 pakt overwinning bij koploper ASWH.

Zaterdag 09 september 2017 om 22:10

FC Groningen onder-23 heeft zaterdag in Hendrik-Ido-Ambacht met 1-0 gewonnen van ASWH. David Browne werd met zijn treffer in de slotfase matchwinner. Onder-19 en onder-15 startten de competitie beiden met een nederlaag. Onder-17 won het oefenduel met het Spaanse Malaga.

ASWH – FC Groningen onder-23 0-1 (0-0)
In de derde speelronde van de Derde Divisie Zaterdag was de ploeg van trainer Alfons Arts op zoek naar de eerste seizoenzege nop bezoek bij ASWH. In de eerste helft was de gastploeg de betere partij en waren de kansen voor Joël Donald en David Browne. Na de onderbreking kregen de gastheren ook enkele mogelijkheden, maar tien minuten voor tijd was het David Browne die een aanval door het midden de 1-0 aantekende en daarmee matchwinner werd.

Opstelling FC Groningen onder-23
Hoekstra, Riksman, Ploem, Van de Looi, Absalem, Breij, Reis, Postma, Finndell (74’ De Vos), Browne, Donald (85’ Freriks). Rest bank: Boevink, Oldenburger, Waterink, Bouman.
Toeschouwers: 450
Score: 80’ Browne 0-1

FC Groningen onder-19 – FC Utrecht onder-19 1-5 (1-2)
De onder-19 van trainer Marcel van Buuren begon de competitie in de Eredivisie voorjaar met een nederlaag. Na een 2-0 achterstand bij rust scoorde Mustapha Mansaray de aansluitingstreffer, maar in het vervolg van de tweede helft bleken de gasten een maatje te groot: 1-5.
Scores: 20’ 0-1, 30’ 0-2; 46’ Mansaray 1-2, 54’ 1-3, 69’ 1-4, 74’ 1-5.

SC Cambuur onder-15 – FC Groningen onder-15 2-0 (2-0)
De onder-15 begon aan de Eerste Divisie A met een 2-0 uitnederlaag bij SC Cambuur. Beide treffers vielen vlak voor de pauze. In de tweede helft werd er niet meer gescoord.
Scores: 32’ 1-0, 35’ 2-0.

FC Groningen onder-17 – Malaga onder-17 8-1 (oefenduel)

FC Groningen onder-13 – FC Emmen onder-13 afgelast (oefenduel)