string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Onder-23 op bezoek bij ASWH in Hendrik-Ido-Ambacht.

Vrijdag 20 januari 2017 om 16:15

Trainer Alfons Arts gaat zaterdagmiddag 21 januari met zijn ploeg op bezoek bij ASWH in Hendrik-Ido-Ambacht. Een duel tussen de nummers 4 en 8 van de ranglijst in de Derde Divisie Zaterdag. Deze wedstrijd in de twintigste speelronde begint om 15.00 uur.

Afgelopen zaterdag opende de oudste ploeg van de opleiding met een mooie 3-2 zege bij DVS’33 in Ermelo. Dinsdagmiddag werd door diverse reserves van de eerste selectie en onder-23-selectie van FC Groningen gespeeld tegen een combinatieteam van sc Heerenveen. De FC won op het veld van Heerenveense Boys met 4-1.

Voortouw
Trainer Alfons Arts was prima te spreken over dat duel. “De wedstrijd had de insteek speelminuten te geven aan diverse spelers, die na de winterstop nog onvoldoende hadden gespeeld. De inbreng van Samir Memisevic, Tom Hiariej, Jesper Drost en Oussama Idrissi was hierbij van grote waarde. Ze namen het voortouw, gaven het goede voorbeeld en namen de spelers van de onder-23-groep mee naar een hoger niveau. Met elkaar hebben ze iets moois neergezet.”

ASWH
Arts schat de tegenstander van komende zaterdag in als één van de betere in de competitie. “Van alle ploegen die we voor de winterstop troffen, was ASWH in mijn ogen de beste ploeg. Wij hadden weinig in de melk te brokkelen tegen een team met ervaren krachten, lengte, voetballend en scorend vermogen. Een lastig te bespelen tegenstander. Ze beschikken nog steeds over hetzelfde team en dezelfde spelers.”

Lijn ingezet
Wat de FC-trainer betreft is er geen enkele ploeg meer in de Derde Divisie waarvan FC Groningen ‘hoeft’ te verliezen. “Wij hebben nu een bepaalde lijn ingezet en willen graag verder waar we afgelopen weekend zijn geëindigd. Toen kwamen we van een 2-0 achterstand terug naar een 3-2 overwinning, maar ook rond de 1-0 en 2-0 vond ik dat we prima in de wedstrijd zaten.”

Een compacte speelwijze en gesloten verdediging blijven de basis van het spel. “We moeten nog geduldiger blijven in balbezit, minder onnodige risico’s nemen en zorgvuldiger en geconcentreerder zijn in alle acties. Meedogenloos in de eigen zestien en op het middenveld ook de duels aangaan, die niet altijd balbezit opleveren maar soms ook zorgen dat de tegenstander er niets mee kan doen.”

Positie kiezen
Lag de aandacht rond de winterstop nog vooral bij het creëren van kansen, de laatste periode gaat de focus meer en meer op de bezetting voor de goal. “De eindpass is vaak goed en nu moeten de spitsen nog beter positie kiezen. De gretigheid om te scoren moet omhoog, bij iedereen binnen de ploeg, en we moeten voor het doel nog meer gefocust zijn.”

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard