Onder-23 ontvangt FC Lisse; onder-13 ook thuis

22 februari 2019

Zaterdagmiddag vanaf 15.00 uur zal FC Groningen onder-23 zijn zinnen zetten op de achtste plek in de Derde Divisie Zaterdag. FC Lisse is te gast en is de huidige nummer 8. FC Groningen onder-23 heeft twee punten minder en staat negende. De onder-13 speelt om 12.00 uur thuis tegen NAC Breda. Onder-17 en onder-19 hebben uitduels voor de boeg.

FC Groningen-trainer Alfons Arts van de onder-23 heeft het uitduel in Lisse nog goed op het netvlies staan: “Dat was geen beste beurt en we verloren met 2-0. We hebben dus wat recht te zetten tegen hen, maar vooral ook ten opzichte van onszelf willen we laten zien dat we ons kunnen meten met een goede tegenstander. Zij beschikken over snelle buitenspelers en zijn een directe concurrent op de ranglijst. Maar de motivatie zal vooral weer bij onszelf moeten liggen. Om de wedstrijd weer geconcentreerd voor de winst te gaan.”

Op voetballend gebied heeft FC Groningen onder-23 de beste defensie van de Derde Divisie. “We hebben de minste tegengoals,” aldus Arts. “Maar we scoren zelf gewoon te weinig. We moeten nog meer meedogenloos zijn voor de goal van de tegenstander. Het verschil ten opzichte van vorig seizoen is dat we nu vaak op achterstand komen, terwijl we toen vaak de ploeg waren die op voorsprong kwam. En het is toch anders voetballen als de ruimtes kleiner worden en de tegenstander het idee heeft dat er iets te halen valt.”

In personeel opzicht heeft Arts één optie minder. Antonio Sefer heeft de overstap gemaakt naar Rapid Boekarest. In zijn vaderland Roemenië is de wintertransfertermijn nog niet verstreken. “Verder kampen Thijs Dallinga, Rano Burger en Martijn van Maastrigt nog met blessures. In afwachting van een nieuw schikkingsvoorstel of een schorsing is Mees Gootjes dit weekend wel inzetbaar. En verder moeten we natuurlijk even afwachten welke spelers van de eerste selectie bij ons meespelen en welke jongens in onder-19 gaan meedoen in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht.”

Programma opleiding zaterdag 23 februari 2019
FC Groningen onder-13 – NAC Breda (12.00 uur)
Vitesse – FC Groningen onder-17 (12.00 uur)
FC Utrecht – FC Groningen onder-19 (14.30 uur)
FC Groningen onder-23 – FC Lisse (15.00 uur)

Laatste nieuws