string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Onder-23 naar koploper Spakenburg; drie thuisduels.

Vrijdag 06 oktober 2017 om 16:33

FC Groningen onder-23 speelt zaterdagmiddag in Spakenburg de topper tegen de koploper van de Derde Divisie Zaterdag. Twee van de zes opleidingsteams spelen morgen, zaterdag 7 oktober, thuiswedstrijden op Sportpark Corpus den Hoorn. De onder-17 speelt vanavond in Rotterdam tegen Feyenoord.

Trainer Alfons Arts van FC Groningen onder-23 kijkt vol belangstelling uit naar het treffen met de ‘huidige koploper en één van de favorieten voor de titel’. “We staan er prima voor en spelen momenteel op de manier waarop we graag willen spelen. Alleen is het af en toe nog te wisselvallig. Afgelopen zaterdag begonnen we goed en lieten we DVS’33 terugkomen toen het tempo van de wedstrijd veranderde.”

Bij rust was het nog 0-0. “Maar met een bal op de lat en een scrimmage in de vijf meter hadden we ook op achterstand kunnen staan. Na de 1-0 lieten we DVS’33 weer in de wedstrijd komen. De 2-2 en 3-2 in de slotfase waren een beloning voor de vechtlust binnen de ploeg. Het siert de ploeg dat ze zich hieruit hebben weten te knokken.”

In de komende periode is het zaak constanter te worden. “We moeten in staat zijn langer te domineren,” vindt Arts. “In sommige dingen moeten we ook nog slimmer worden. Dat hoort ook bij de opleiding en daar is nog wel winst te behalen. In moeilijke fases van de wedstrijden moeten we meer zakelijk spelen.”

“We spelen morgen (zaterdag – red.) een mooie pot tegen de koploper. Het wordt een wedstrijd met veel publiek waarin we kunnen laten zien wie we zijn en waar we staan. Internationals Tom van de Looi en Hampus Finndell zijn niet van de partij, maar Michael Breij en Kolbeinn Finnsson zijn weer fit en inzetbaar. We hebben dus flink wat keuze.”

Programma thuiswedstrijden 7 oktober 2017
FC Groningen onder-15 vs PEC Zwolle onder-15 (12.45 uur)
FC Groningen onder-12 vs FC Volendam onder-12 (10.30 uur)

Programma uitwedstrijden 7 oktober 2017
Spakenburg vs FC Groningen onder-23 (15.00 uur)
Feyenoord onder-17 vs FC Groningen onder-17 (vrijdag, 18.30 uur)
Zeeburgia onder-13 vs FC Groningen onder-13 (10.00 uur)

Gerelateerd nieuws.

15 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard