Onder-23 komt sneu weg in Veenendaal

1 december 2018

FC Groningen onder-23 heeft zaterdagmiddag in Veenendaal met 3-1 verloren van DOVO. Door de derde nederlaag op rij zakt de ploeg van trainer Alfons Arts naar de tiende plek op de ranglijst van de Derde Divisie Zaterdag. De onder-19 kwam tot 1-1 in een thuisduel met PSV. De onder-17 verloor met 6-3 bij NEC.

In de veertiende speelronde van de Derde Divisie Zaterdag had FC Groningen onder-23 een overwicht in de uitwedstrijd tegen DOVO. “We begonnen goed aan de wedstrijd,” aldus trainer Alfons Arts. “We waren agressief en hadden dreiging naar voren. Kregen wat kansen uit vrije trappen en corners en mogelijkheden met onder anderen Uriel Antuna en Antonio Sefer.”

De Groningers kwamen echter onverwacht op een 1-0 achterstand na een foutieve aanname van doelman Pelle Boevink, waarvan de thuisclub profiteerde. “In de rust hebben we aangegeven op dezelfde voet door te moeten gaan en in de eindfase meedogenlozer te worden. Maar binnen een minuut legde de scheidsrechter de bal op de stip. Zelfs bij DOVO dachten ze na een duel om de bal aan een hoekschop en was er alom hoongelach.”

De 2-0 werd ingeschoten door de thuisploeg en op dat moment lieten de spelers ‘hun koppies even hangen’. “In die fase werd het opnieuw door een individuele misser nog 3-0 en was de wedstrijd gelopen. We herpakten ons daarna en de doelman van DOVO verrichte nog enkele knappe reddingen. Maar deze nederlaag was erg teleurstellend. Hier mogen we geen vrede mee hebben. Het wordt zaak het jaar 2018 op een positieve wijze af te sluiten. Vanaf maandag gaan we daarmee vol aan de slag, want zaterdag komt Harkemase Boys op bezoek.”

Opstelling Jong FC Groningen
Pelle Boevink; Tim Riksman, Antonio Manolache, Lars Kramer, Luuk Wouters (81’ Thomas Poll), Marijn Ploem, Antonio Sefer, Gerald Postma, Uriel Antuna, Thijs Dallinga (31’ Deonell Jamie), Matthijs Hardijk (81’ Joris Reiziger).
Rest bank: Nick Plomper.

Uitslagen opleiding zaterdag 1 december
FC Groningen onder-15 – Go Ahead Eagles: 2-0
NEC – FC Groningen onder-17: 6-3
FC Groningen onder-19 – PSV: 1-1
DOVO – FC Groningen onder-23: 3-1
 

Laatste nieuws