Onder-23 handhaaft zich ondanks verlies tegen koploper

29 april 2017

FC Groningen onder-23 heeft zaterdagmiddag op Corpus den Hoorn met 1-0 verloren van IJsselmeervogels. De winnende goal werd halverwege de eerste helft gescoord door Soufyan Moro. Door gunstige resultaten op de andere velden is de ploeg van trainer Alfons Arts nu wel zeker van handhaving in de Derde Divisie Zaterdag. Groningen staat twaalfde met nog twee duels voor de boeg.

In de eerste helft van de wedstrijd waren de kansen op één hand te tellen. Een schot in de linkeronderhoek van het doel door Soufyan Moro was de enige en uiteindelijk winnende treffer van de gasten uit Spakenburg.

Aan de kant van FC Groningen keerden Michael Breij (eerste helft) en David Browne (tweede helft) terug van blessures en Jim de Leeuw van een schorsing. Tot veel doelgevaar kwam Groningen voor de pauze niet, maar de defensie van Groningen maakte spits Berry Powel ook onschadelijk.

Op basis van de tweede helft had Groningen meer verdiend. Ajdin Hrustic krulde de bal tweemaal nipt naast en Tim Waterink raakte nog eens de lat. In de eindfase kwam Gijs Jasper er nog in als extra aanvaller, maar doelman Jaimy Schaap en zijn defensie trokken drie belangrijke punten over de streep.

Concurrent FC Lisse verspeelde twee punten en zo hebben ‘de Vogels’ weer twee punten voorsprong in de titelrace. Er zijn nog twee speelrondes te gaan. Op de laatste speeldag komt FC Lisse op bezoek in het Noordlease Stadion. FC Groningen onder-23 speelt volgende week, zaterdag 6 mei, de uitwedstrijd tegen ONS Sneek (nummer 11 van de ranglijst).

Opstelling FC Groningen onder-23
Stefan van der Lei; Jim de Leeuw, Joël Amakodo, Roland Baas, Amir Absalem (82’ Gijs Jasper); Michael Breij (46’ David Browne), Glenn Bijl, Gerald Postma, Pier Veldman; Tim Waterink, Ajdin Hrustic.
Rest bank: Nick Borgman, Desevio Payne, Keziah Veendorp, Yassine Zakir.

Opstelling IJsselmeervogels
Jaimy Schaap, Shanon Carmelia, Jeffrey Buitenhuis, Marciano van Leijenhorst, Dennis Hollart, Achraf Nejmi, Soufyan Moro (74’ Bryan Burgerhout), Oktay Öztürk, Christiaan van Hussen, Berry Powel (87’ Ralph Hovestad), Sherwin Grot.
Rest bank: Jan van Willigen, Hanne Hagary, Jeffrey van de Dikkenberg.

Toeschouwers: 500
Score: 21’ Soufyan Moro 0-1.

Scheidsrechter: Schaper
Gele kaarten: 83’ Roland Baas, 83’ Christiaan van Hussen

20170429EOB9709

Laatste nieuws