Onder-23 gelijk; onder-15 pakt laatste kans; onder-13 in top-8

19 mei 2018

FC Groningen onder-23 heeft zaterdagmiddag in Veenendaal met 1-1 gelijkgespeeld bij DOVO. De eindstand was bij rust al bereikt. Antonio Sefer maakte de enige FC-treffer. De onder-15 won bij FC Emmen en mag nog hopen op play-offs. Onder-13 zegevierde tegen FC Emmen en is zeker van een top-8-klassering.

Het oudste opleidingsteam heeft in de slotfase van de competitie nog de kans Volendam en Almere te passeren op de eindranglijst, maar de Beloften maakten volgens trainer Alfons Arts een futloze en ongeïnspireerde indruk. “Alsof ze met hun hoofd ergens anders waren,” aldus Arts. “Een potje zomeravondvoetbal op de zaterdagmiddag. Het leek een verplicht nummer. Dat gold trouwens voor beide ploegen.”

“Onze ploeg is een opleidingsteam en er stonden allemaal jongens met een perspectief richting het komende seizoen. Het was blijkbaar niet mogelijk om nog eens vol gas te geven om één of twee plekken te stijgen op de ranglijst. Voetballend was het slordig in alle opzichten en hebben we teveel laten liggen. Het was heel matig. Komende zaterdag, thuis tegen ONS Sneek, treffen we een tegenstander die nog vecht voor lijfsbehoud. Het is aan ons op de competitie op een waardige en positieve manier af te sluiten.”

Opstelling FC Groningen onder-23
Jan Hoekstra, Tim Riksman, Marijn Ploem, Lars Kramer, Amir Absalem, Gerald Postma, Daniel Bouman (78’ Robbert de Vos), Ludovit Reis, Michael Breij, Tim Freriks, Antonio Sefer (67’ David Browne).
Rest bank: Pelle Boevink, Antonio Manolache, Tim Waterink.

Scheidsrechter: Ter Brake
Scores: 15’ Joey Godee 1-0, 25’ Antonio Sefer.

Uitslagen zaterdag 19 mei
DOVO – FC Groningen onder-23: 1-1
FC Emmen – FC Groningen onder-15: 2-3
FC Groningen onder-13 – FC Emmen: 3-0

Stand van zaken competities
FC Groningen onder-23 staat zevende met uitzicht op de nummers 5 en 6, Jong Almere en Jong Volendam. In de Derde Divisie Zaterdag is Spakenburg kampioen geworden en hebben Jong Almere en Scheveningen zich reeds geplaatst voor de play-offs. Jong Volendam heeft de beste papieren voor de derde periode, waarbij DVS’33 nog de andere kanshebber is.
FC Groningen onder-19 heeft zich via de top-6 in de Eerste Divisie Hoog geplaatst voor de Eredivisie 2018/2019. Zaterdag 26 mei wordt de competitie afgesloten met de thuiswedstrijd tegen NAC Breda.
FC Groningen onder-17 is achtste geworden in de Eredivisie en speelt ook komend seizoen op het hoogste niveau. De ploeg speelt dinsdag 29 mei de laatste uitwedstrijd tegen Feyenoord.
FC Groningen onder-15 pakte de laatste kans op handhaving door de zege bij FC Emmen is uitgespeeld en zit nu in de wachtkamer. Cambuur onder-15 moet komende zaterdag, 26 mei, winnen van DWS om FC Groningen van de negende plaats te verstoten. DWS strijdt juist nog om een top-5-klassering om zich te plaatsen voor de Eerste Divisie Hoog. De nummer 9 speelt tegen kampioen Be Quick 1887 onder-15 om een plek in de Eerste Divisie Laag.
FC Groningen onder-13 heeft zich door de zege op FC Emmen geplaatst voor de Eredivisie Laag in het seizoen 2018/2019. Net als in de leeftijdscategorie onder-15 komen er vier landelijke divisies van acht clubs, waarin elk halfjaar gepromoveerd en gedegradeerd kan worden.
FC Groningen onder-12 is bijna klaar met het eerste seizoen Twin Games. Na twaalf duels voor de winterstop werd er na de winterstop negen gespeeld. Komende zaterdag, 26 mei, is de thuiswedstrijd (in Hoogeveen!) tegen Fortuna Sittard de officiële afsluiting van het debuutseizoen in deze competitie.

Laatste nieuws