Onder-23 gelijk; bovenbouw naar winst

22 september 2018

FC Groningen onder-23 heeft zaterdagmiddag in Hoornaar met 1-1 gelijkgespeeld tegen SteDoCo. De ploeg van trainer Alfons Arts stond bij rust nog met 1-0 achter. De onder-19, onder-17 en onder-15 kwamen tot winst. FC Groningen onder-13 ging onderuit.

Jong FC Groningen begon in Hoornaar goed aan de uitwedstrijd tegen SteDoCo, maar kwam door een strafschop halverwege de eerste helft op achterstand. “We waren in evenwicht,” aldus FC-trainer Alfons Arts. “En vlak voor rust hadden we geluk dat een vrije trap op de lat kwam, anders hadden we met een marge van twee in de kleedkamer gezeten.”

Na een tactische analyse in de rust kwam Groningen volledig anders uit de kleedkamer. “We waren in de tweede helft heer en meester. Met ons spel in balbezit met de buitenspelers heel ‘hoog’ en de vleugelverdedigers er ‘overheen’ en daarnaast ook Gerald Postma en Antonio Sefer meer naar de zijlijn, kwamen we erg dreigend voor de dag. SteDoCo hield vooral het centrum dicht, maar wij kozen de aanval over de flanken.”

De gelijkmaker viel uiteindelijk uit een rake vrije trap van Matthijs Hardijk. “Maar in de tweede helft hebben we onszelf in aanvallend opzicht echt tekort gedaan,” concludeert Arts. “We hebben zeven of acht grote kansen gehad, waaronder een bal op de paal en de lat. We moeten behalve achterin ook voorin een stuk meedogenloze worden en dan gaan we zeker wedstrijden met ruime cijfers winnen.”

De ploeg telde zaterdagmiddag liefst vier junioren in de basis. “Zaken als veel wisselingen, spelers op een andere dan hun natuurlijke positie en weinig voorbereiding met de complete groep, mogen geen excuus zijn voor dit puntverlies. We hebben weer enorm veel energie in deze wedstrijd gelegd en zijn vergeten onszelf te belonen. We moeten in de komende wedstrijden de ruimtes nog beter gaan benutten,” aldus de FC-trainer.

Opstelling FC Groningen onder-23
Jan Hoekstra, Tapmahoe Sopacua, Kellian van der Kaap, Luka Prljic, Luuk Wouters, Marijn Ploem, Thijs Dallinga, Gerald Postma, Matthijs Hardijk, Antonio Sefer, Jhurrey Margaritha.
Rest bank: Nick Plomper, Tim Riksman, Antonio Manolache, Daniel Bouman.

Scores: 25’ (strafschop) 1-0; 60’ Matthijs Hardijk (vrije trap) 1-1
Scheidsrechter: Gans
Gele kaart: 44’ Van der Kaap

Uitslagen opleiding zaterdag 22 september
SteDoCo – FC Groningen onder-23: 1-1. Goal: Matthijs Hardijk.
FC Utrecht – FC Groningen onder-19: 0-1: Goal: Sam Crowther.
FC Groningen onder-17 – PEC Zwolle: 4-1. Goals: Kian Slor 2x, Milan de Koe en Romano Postema.
Be Quick ’28 – FC Groningen onder-15: 2-6. Goals: Thomas van Bergen 3x, Jay Kuiper, Nilay van der Ploeg, Fofin Turay.
FC Groningen onder-13 – ADO Den Haag: 1-2. Goal: Yénio Holder.
FC Groningen onder-12 – ADO Den Haag/Fortuna Sittard: resp. 3-23 en 7-7.

Laatste nieuws