string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Onder-23 en onder-19 pakken winst.

Zaterdag 28 oktober 2017 om 21:49

FC Groningen onder-23 won vanmiddag 2-0 van Capelle en staat nu derde in de Derde Divisie Zaterdag. De onder-19 pakte de eerste overwinning van het seizoen in Nijmegen en verliet de laatste plek van de ranglijst. Het werd 1-2 bij NEC/FC Oss onder-19.

In de tiende speelronde van de Derde Divisie Zaterdag wist FC Groningen de vijfde overwinning van het seizoen binnen te slepen. In het eerste deel van de eerste helft leken de Groningers een reguliere zege binnen te kunnen spelen. Trainer Alfons Arts was tevreden over de openingsfase: “We hadden een overwicht en mogelijkheden en kwamen na een kwartier op een 1-0 voorsprong door een benutte strafschop van Joël Donald tegen een ploeg met een man minder. Het tempo lag hoog, maar we vergaten vaak de zakelijke eindpass te geven.”

Nota bene een tweede strafschop voor Groningen bleek het kantelpunt in de wedstrijd. “David Browne werd opnieuw onderuit gehaald en tot mijn verbazing kreeg hij ook zelf de bal te nemen,” vertelde Arts. “Browne schoot slecht binnen, zag hoe de keeper hem stopte en daarmee hielden de Capelle in de wedstrijd. We begonnen slordig te spelen, veel te lopen met de bal, te vaak de lange bal te hanteren. En we gaven nog veel standaardsituaties weg waarbij hun luchtmacht gevaarlijk kon worden.”

Arts besloot zijn ‘half time-talk’ over te laten aan zijn assistent Gerard Wiekens. “Zelf was ik nog te boos over de keuze om te wisselen van strafschopnemer,” blikte de FC-trainer terug. “De tweede helft begonnen we redelijk, maar door dom balverlies kwam Lars Kramer één op één te staan met hun snelle spits. Kramer maakte de overtreding en kreeg ook rood dus stonden we weer met tien tegen tien op het veld.”

“De fase daarna was wel een compliment waard. We gingen over het hele veld de strijd aan en vanuit het voetballen kregen we ook weer wat mogelijkheden. Met Robbert de Vos en Kasper Oldenburger als verse krachten wisten we de wedstrijd naar ons toe te trekken. Maar toch duurde het tot tien minuten voor tijd voordat we de wedstrijd binnen speelden. We moeten echt beter met de mogelijkheden omgaan, want er komen wedstrijden dat je misschien maar twee of drie kansen krijgt, die dan bepalend kunnen zijn.”

Komende zaterdag, 4 november, speelt FC Groningen onder-23 de derby tegen Harkemase Boys op Sportpark Corpus den Hoorn. Het is de strijd tussen de nummers 3 en 7 van de ranglijst. FC Groningen heeft nu 18 punten en Harkemase Boys 16.

Opstelling FC Groningen
Hoekstra; Riksman, Ploem, Kramer (51’ rood), Finnsson, Van de Looi, Hrustic (65’ De Vos), Postma, Breij (58’ Oldenburger), Donald, Browne. Rest bank: Boevink, Bouman.

Scores: 14’ Donald (strafschop) 0-1; 84’ Donald (strafschop) 0-2.
Bijzonderheid: 20’ strafschop Browne gestopt
Rode kaarten: 13’ doelman Capelle en 51’ Kramer

Uitslagen opleiding 28 oktober 2017
Capelle vs FC Groningen onder-23 0-2 (0-1)
NEC/FC Oss onder-19 vs FC Groningen onder-19 1-2 (1-0)
Scores: 5’ 1-0; 60’ Deonell Jamie 1-1, 74’ Jhurrey Margaritha 1-2.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’