Onder-23 eenvoudig langs Magreb’90; onder-13 gelijk tegen Almere

21 oktober 2017 / vandaag

FC Groningen onder-23 heeft zaterdagmiddag in Utrecht met 3-0 gewonnen van Magreb’90 en stijgt naar de vierde plek van de ranglijst in de Derde Divisie Zaterdag. De onder-13 speelde thuis met 3-3 gelijk tegen Almere City FC onder-13.

In de negende speelronde van de Derde Divisie Zaterdag nam Jong FC Groningen het in Utrecht op tegen de nummer voorlaatst van de ranglijst en voltrok zich een ideaal scenario in de eerste fase van de wedstrijd. “We kwamen al vroeg op voorsprong,” vertelde trainer Alfons Arts over de openingstreffer van Michael Breij. “Maar het was zeker geen hoogstaand niveau vandaag. Tot de 0-2 in de 35ste minuut (Tim Freriks – red.) was het allemaal nog redelijk verzorgd. Maar ook in de eerste helft lag het baltempo te laag, was het slordig en liepen de spelers teveel met de bal.”

In de pauze hamerde Arts met zijn technische staf nog op de onvolkomenheden in de ploeg. “Maar het spelbeeld wijzigde absoluut niet,” constateerde de FC-trainer. “Zij konden niet en wij leken niet te willen. Wij kregen met Yoëll van Nieff een aantal mogelijkheden en gaven zelf overigens ook heel weinig weg, maar we moesten hen natuurlijk niet meer het gevoel geven dat er iets te halen viel.”

Vijf minuten voor tijd kwam Uriël Antuna goed door over de zijkant en maakte invaller Joël Donald de 0-3. “Een aanval op snelheid en met een goede voorzet. De drie punten zijn een opsteker. Het was de eerste overwinning in drie wedstrijden, maar daar is alles ook wel mee gezegd. Het moet en zal van onze kant absoluut beter moeten om de status van de vierde plek te kunnen blijven waarmaken in de komende periode.”

Opstelling FC Groningen
Hoekstra, Riksman, Kramer, Van Nieff, Finnsson, Van de Looi (46’ Ploem), Postma, Browne, Antuna, Freriks (65’ Donald), Breij.
Rest bank: Boevink, De Vos, Waterink, Bouman.

Scores: 3’ Breij 0-1, 35’ Freriks 0-2; 85’ Donald 0-3.

Uitslagen opleiding 21 oktober
Magreb’90 – FC Groningen onder-23 0-3 (0-2)
FC Groningen onder-13 – Almere City FC onder-13 3-3 (3-2)

20171007jw2605
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws