Onder-23 als tiende onder kerstboom; onder-17 naar kampioenspoule

15 december 2018

FC Groningen onder-23 heeft zaterdagmiddag in Amsterdam met 1-0 verloren van de zaterdagamateurs van Ajax. De ploeg van trainer Alfons Arts gaat als nummer 10 van de Derde Divisie Zaterdag de winterstop in. De onder-19 sloot de Eredivisie najaar af met een klinkende 4-0 op Volendam. FC Groningen onder-17 plaatste zich met een 4-0 zege op Feyenoord voor de kampioenspoule.

In Amsterdam werd door FC Groningen onder-23 voor de vijfde keer op rij een nederlaag geleden en daardoor is de ploeg van trainer Alfons Arts afgezakt naar de tiende plek op de ranglijst. “We waren in de eerste helft erg slordig en gehaast,” aldus de FC-trainer in zijn analyse. “We liepen als een kip zonder kop over het veld. Een individuele fout na een klein kwartier spelen leverde een tegengoal op.”

FC Groningen had vervolgens, zoals gebruikelijk, het merendeel van de wedstrijd controle, maar wist weinig af te dwingen. “Het gaat in voetbal nog altijd om doelpunten maken. We hebben weer te weinig gecreëerd. We hadden moeite de bal in de eindfase naar de juiste kleur te krijgen. Ajax heeft ook amper nog kansen gehad, al redde Jan Hoekstra ons in de tweede helft nog twee keer. De bezetting voor de goal was aan onze kant opnieuw onvoldoende. We moeten ons in de winterstop maar eens bezinnen op onze speelwijze en de invulling van het elftal.”

Pluspunt was de terugkeer van Daniel Bouman die een maand terug door een Noordwijk-verdediger uit de wedstrijd werd geschopt en liefst dertien hechtingen in zijn onderbeen aangebracht kreeg. Ook de vleugelverdedigers Ken Raghoebar en Stuart Ritchie van FC Groningen onder-19 deden het naar behoren. “Met Daniel Bouman in de ploeg kwam er meer voetbal in. Maar het scorend vermogen en ook het vermogen om assists te geven, ligt simpelweg te laag.”

Opstelling FC Groningen onder-23
Jan Hoekstra; Ken Raghoebar, Kellian van der Kaap, Luka Prljic, Stuart Ritchie; Marijn Ploem (46’ Daniel Bouman), Meer Gootjes, Gerald Postma’ Matthijs Hardijk (64’ Antonio Sefer), Thijs Dallinga, Jhurrey Margaritha.
Rest bank: Pelle Boevink, Tim Riksman.

Scheidsrechter: De Winter
Score: 13’ Kenneth Danso 1-0.

Uitslagen opleiding zaterdag 15 december 2018
Ajax (amateurs) – FC Groningen onder-23: 1-0
FC Groningen onder-19 – FC Volendam: 4-0
FC Groningen onder-17 – Feyenoord: 4-0
DZOH – FC Groningen onder-15: 0-10
FC Groningen onder-13 – De Graafschap: 5-3

Update opleiding 15 december 2018
- Voor alle zes opleidingsteams zit de eerste competitiehelft er nu op
- FC Groningen onder-23 heeft 21 punten uit 16 duels en staat tiende op de ranglijst van de Derde Divisie Zaterdag; na de winterstop start de ploeg op zaterdag 12 januari met een thuiswedstrijd tegen DVS’33
- Op dinsdag 8 januari 2019 wordt op Sportpark Corpus den Hoorn om 14.00 uur geoefend tegen de leeftijdsgenoten van FC Twente, die in de reservecompetitie actief zijn
- FC Groningen onder-19 is met 17 punten uit 13 duels als tiende geëindigd in de Eredivisie Najaar; op 12 januari 2019 wordt de competitie hervat in de Eerste Divisie Hoog. De ploeg van trainer Marcel van Buuren neemt het op tegen ADO Den Haag, FC Utrecht, sc Heerenveen, FC Volendam, Willem II, FC Twente, Almere City FC, De Graafschap en Excelsior.
- FC Groningen onder-17 is met 19 punten uit 13 duels op de achtste plek geëindigd in de Eredivisie Najaar. De ploeg van trainer Sander van Gessel heeft zich voor de derde achtereenvolgende keer geplaatst voor de Eredivisie Voorjaar, ook wel de kampioenscompetitie. Andere deelnemers zijn Ajax, Vitesse, AZ, PSV, Feyenoord, FC Utrecht en NEC. Herstart op zaterdag 12 januari 2019.
- FC Groningen onder-15 heeft na de inhaalwedstrijd tegen DZOH de koppositie te pakken in de Tweede Divisie D. De ploeg van trainer Bote Talsma heeft acht weken winterstop en hervat de competitie op zaterdag 9 februari met een thuiswedstrijd tegen Be Quick ’28.
- FC Groningen onder-13 heeft de Eredivisie Laag afgerond met 19 punten uit 14 duels en is daarin als vierde geëindigd. Na de winterstop zijn de volgende zeven tegenstanders actief in deze divisie: Feyenoord, Spartaan ’20, sc Heerenveen, NAC Breda, De Graafschap, Willem II en NEC.
- FC Groningen onder-12 heeft vandaag de laatste Twin Game van 2018 gespeeld, uit bij ADO Den Haag.

Laatste nieuws