Onder-21 wint topper van NAC en is koploper

26 september 2020 / vandaag

FC Groningen onder-21 heeft zaterdagmiddag de topper op bezoek bij NAC Breda met 1-0 gewonnen. Middenvelder Oussama El Azzouzi maakte in de slotfase van de eerste helft de enige treffer van de wedstrijd. De ploeg van trainer/coach Sander van Gessel heeft 9 punten uit vier wedstrijden en gaat aan kop in Divisie 1. 

De wedstrijd tussen NAC Breda onder-21 en FC Groningen onder-21 was een ware topper in de competitie. De Brabanders hadden uit de eerste drie speelrondes de volle buit en was koploper terwijl de Trots van het Noorden met 6 punten uit drie duels op een tweede plaats stond. Door de overwinning heeft de FC de koppositie overgenomen.
 
FC Groningen begon goed aan het duel en was in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij. De Trots van het Noorden dicteerde de wedstrijd met veel balbezit en verschillende goede kansen om een doelpunt te maken. Toch lukte het pas vlak voor rust om daadwerkelijk te scoren. Oussama El Azzouzi schoot een afvallende bal na een hoekschop in de 43ste minuut in één keer in de rechterbovenhoek, 0-1.
 
In de tweede helft werd het een wedstrijd met meer omschakelmomenten waarin de ploeg van Sander van Gessel wederom een aantal goede kansen kreeg, maar deze niet verzilverde. Daardoor bleef het tot de laatste minuut spannend, maar trokken de mannen van FC Groningen onder-21 met strijd en passie na negentig minuten een verdiende overwinning over de streep.

JW2020090624398

Van Gessel: “In de eerste helft was het redelijk eenrichtingsverkeer richting de goal van NAC. We hadden veel balbezit en als we de bal niet hadden veroverden we hem snel weer terug. De kansenverhouding was duidelijk in ons voordeel. We hadden verwacht dit na rust door te trekken, maar aan de bal werd het wat slordiger. Met de groep die we hebben, vind ik dat we eerder het verschil hadden moeten maken.”
 
De technische staf kon in Brabant beschikken over veel spelers die gisteren (vrijdag 25 september) waren ingevallen bij het eerste elftal of tot de wedstrijdselectie van het Eredivisieduel in Enschede behoorden. “Het zijn natuurlijk andere affiches, maar qua intenties en bereidheid was het zeker voor rust uitstekend. Zij weten ook dat het belangrijk is om minuten te maken. We hebben een goede ploeg waarin spelers veel energie krijgen en spelen tegen tegenstanders met voldoende weerstand. Een prima podium om je als speler verder te kunnen ontwikkelen.”
 
Met aanstaande dinsdag een wedstrijd in Almere en zaterdag op Sportpark Corpus den Hoorn tegen Feyenoord komt er een ‘Engelse week’ aan voor de ploeg. “Morgen staat in het teken van herstellen en maandag gaan we ons verder voorbereiden op Almere. Dan komt Feyenoord zaterdag op bezoek en speelt het eerste zondag tegen Ajax. Veel wedstrijden, mooier wordt het niet. We zullen bekijken wie er beschikbaar zijn. Als er spelers bij de wedstrijdselectie van het eerste zitten, geeft dat ook weer kansen voor andere spelers om zich te laten zien.”
 
Opstelling FC Groningen onder-21: Jan de Boer, Joël van Kaam (84’ Ayoub Haddad), Milan de Koe (84’ Yannick Hettinga), Leonel Miguel, Thomas Poll (72’ Björn Meijer), Nicklas Strunck, Tomas Suslov, Oussama El Azzouzi, Romano Postema (72’ Mohamed El Kharbachi), Remco Balk (72’ Max Hamelink), Kian Slor.  

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws