Onder-21 wint eerste competitieduel, Onder-18 bekert verder.

Zaterdag 29 augustus 2020 om 16:53

FC Groningen onder 21 is de competitie gestart met een overwinning. De oudste ploeg uit de Opleiding van de Trots van het Noorden won de eerste competitiewedstrijd op bezoek bij N.E.C. in Nijmegen. FC Groningen onder 18 won op Corpus den Hoorn de bekerwedstrijd van de leeftijdsgenoten van Vitesse.

FC Groningen onder 21 trapte zaterdagmiddag de nieuw opgezette competitie af met een uitwedstrijd tegen N.E.C. De ploeg van trainer Sander van Gessel pakte in de eerste speelronde de volle buit door met 3-0 te winnen.

Het bleef lang 0-0 in Nijmegen, maar FC Groningen sloeg in het laatste kwart van de wedstrijd toe. Invaller Joël van Kaam opende na 72 minuten spelen de score waarna Mohamed El Kharbachi er tien minuten voor tijd 0-2 van maakte. Een andere invaller Thijs Dallinga bepaalde even later de eindstand op 0-3.

Trainer Sander van Gessel over de overwinning in de eerste speelronde: “We hadden in de eerste helft moeite om in de juiste veldbezetting te komen en waren slordig aan de bal. Na mate de tweede helft vorderde werden we dominanter, waarbij het eerste doelpunt het kantelpunt was. Daarna werden we vaker gevaarlijk, scoorden we nog twee keer en hadden ook kansen op meer. Met een goede rol voor de invallers, dat is altijd prettig voor het team.”

FC Groningen onder 18 was zaterdagmiddag één van de drie opleidingsteams die op Sportpark Corpus den Hoorn in actie kwam in het bekertoernooi. De ploeg van trainer Paul Matthijs nam het op tegen Vitesse onder 18 en won het bekerduel met 1-0. Maurilio de Lannoy was de doelpuntenmaker voor de FC. De bekerwedstrijden van de andere FC-teams gingen verloren en waren qua resultaten minder succesvol.