Onder-19 verliest finale met volle tribunes

29 mei 2019

FC Groningen onder-19 heeft de finale om de KNVB-beker verloren. In het Hitachi Capital Mobility Stadion was Ajax uiteindelijk met 3-1 te sterk voor de Trots van het Noorden. Liefst 6.000 toeschouwers zagen de Groningse talenten strijden, maar net te kort komen tegen de Amsterdammers.

190529EOC7212

De thuisploeg begon gedurfd aan de wedstrijd met enkele hoekschoppen in het begin van het duel, maar het lukte beide ploegen niet om voor direct doelgevaar te zorgen. Ajax-aanvaller Quinten Timber zette FC-keeper Mats Roorda na ruim een kwartier spelen voor het eerst aan het werk.

Vrije trap
FC Groningen werd aan het einde van het eerste bedrijf voor het eerst kansrijk. Oussama El Azzouzi zag de keeper te ver voor zijn doel staan, maar zijn lob van grote afstand miste precisie. Remco Balk kwam nog een keer goed door en schoot naast het doel van oud-FC-keeper Daan Reiziger. Vijf minuten voor tijd kwam Ajax op voorsprong. De Amsterdammers kregen een vrije trap op zo`n twintig meter van het doel en deze werd in de goal gekruld door Kenneth Taylor.

De tweede helft begon direct met gevaar voor beide doelen. Brian Brobbey zag zijn inzet al zittend op de grond langs het doel van Roorda gaan terwijl Mohamed El Kharbachi enkele minuten later aan de andere kant op het doel schoot en Reiziger tot een redding dwong. Diezelfde aanvaller pegelde halverwege de tweede helft nogmaals uitstekend op het doel. Reiziger tikte het schot net over de lat.

Energie
Met onder andere invaller Romano Postema gooide de FC meer energie in de wedstrijd en dat werd beloond. De spits die eerder dit seizoen als vier treffers maakte tegen Ajax in de kampioenswedstrijd van Onder-17, scoorde weer tegen de Amsterdammers. Postema werd schitterend vrijgespeeld, na een uitstekende loopactie en rondde beheerst af, 1-1.

De wedstrijd ging een spannende slotfase in, maar tien minuten voor tijd was het weer Taylor die scoorde. Een voorzet vanaf de zijkant werd breed gekopt door Brobbey waarna de middenvelder de bal over de lijn kon lopen, 1-2.

Ervaring rijker
Coach Marcel van Buuren dirigeerde zijn manschappen nogmaals naar voren op zoek naar de gelijkmaker om een verlenging af te dwingen, maar in blessuretijd was het Brobbey die de wedstrijd in het slot gooide. De spits maakte de 1-3 waardoor hij de wedstrijd definitief besliste en FC Groningen aan het eind van de rit helaas met lege handen stond. FC Groningen onder-19 kan terugkijken op een prachtige bekercampagne en is een mooie ervaring rijker.  


Opstelling FC Groningen
Mats Roorda, Tapmahoe Sopacua (81’ Giovanni Zwikstra), Pim Betzema, Luka Prljic, Thomas Poll (64’ Ken Raghoebar), Rano Burger, Oussama El Azzouzi (74’ Oskari Sallinen), Mees Gootjes (59’ Romano Postema), Remco Balk, Thijs Dallinga, Mohamed El Kharbachi (86’ Tomas Suslov).
Rest bank: Oscar Hooiveld, Max Hamelink.

Scores: 40’ Kenneth Taylor 0-1; 71’ Romano Postema 1-1, 79’ Kenneth Taylor 1-2, 90’ Brian Brobbey 1-3.

190529EOC7519

Laatste nieuws