Onder-19 om 14.00 uur thuis; onder-23 naar Eemdijk

15 februari 2019

FC Groningen onder-19 speelt zaterdagmiddag om 14.00 uur de thuiswedstrijd tegen FC Twente. Een uur eerder dan het gebruikelijke aanvangstijdstip dus. De onder-23 gaat op bezoek bij hekkensluiter Eemdijk. De volledige onderbouw speelt duels op vreemde bodem.

FC Groningen-trainer Alfons Arts kijkt daags voor de ontmoeting met de nummer 18 van de ranglijst nog terug op het duel van afgelopen zaterdag: “We speelden de eerste helft tegen De Dijk erg matig. We hebben onvoldoende lering getrokken uit het thuisduel met Achilles 1929. De wil was absoluut wél aanwezig, maar de uitvoering moest echt beter. In de tweede helft zijn we 3-4-3 gaan spelen en ging het een stuk beter toen iedereen verantwoordelijk was voor zijn ‘eigen’ speler en eigen zone.”

“We moesten toen overal wel de duels aangaan en hebben 45 minuten op hun helft gespeeld. In de eindfase van de aanvallen slaagden we er echter nog niet in de goede keuzes te maken. Het was slordig en te terughoudend in plaats van meedogenloos. Eén kans van hun werd meteen een tegengoal en we hadden in de slotfase nog geluk dat een fantastisch goal van Jan Hoekstra de gelijkmaker opleverde. We hadden het zover niet moeten laten komen en vergaten onszelf weer eens te belonen tegen een op papier mindere tegenstander.”

Morgen, zaterdag 16 februari, treft de onder-23 opnieuw een ploeg met minder dan tien punten. “Het kwartje moet nu wel gevallen zijn. Veel zal afhangen van de manier waarop wij aan de wedstrijd beginnen. Het is weer een tegenstander die vecht voor elk puntje. En eerder dit seizoen speelden we 1-1 tegen ze op Corpus en hadden we het aan Pelle Boevink te danken dat het geen 0-2 werd uit een strafschop.”

“We zullen kortom weer minimaal evenveel strijd moeten leveren als de tegenstander. Als we daarin slagen, moeten we voetballend in staat zijn om het verschil te maken. We moeten voortborduren op de tweede helft van afgelopen zaterdag en de teamspirit van Quick Boys-uit zien te benaderen. Daarbij moeten we de motivatie niet uit een tegenstander halen, maar uit onszelf. Ongeacht de omstandigheden moeten we er staan.”

FC Groningen onder-23 moet het bij Eemdijk doen zonder de geschorsten Lars Kramer en Mees Gootjes, internationals Antonio Sefer en Antonio Manolache en de geblesseerde Martijn van Maastrigt.

Programma opleiding zaterdag 16 februari 2019
Flevo Boys – FC Groningen onder-15 (10.30 uur)
Feyenoord – FC Groningen onder-13 (12.00 uur)
VVV-Venlo – FC Groningen onder-12 (12.30 uur)
FC Groningen onder-19 – FC Twente (14.00 uur)
Eemdijk – FC Groningen onder-23 (14.30 uur)

Laatste nieuws