Onder-19 naar halve finales; zaterdag thuisduel.

Donderdag 28 februari 2019 om 13:14

FC Groningen onder-19 heeft zich woensdagmiddag in Zwolle geplaatst voor de halve finales van het bekertoernooi. Er werd met 3-0 gewonnen bij PEC Zwolle. Op 13 maart wordt de tegenstander bekend. Komende zaterdag speelt de onder-19 een thuisduel op Sportpark Corpus den Hoorn.

In Zwolle kwam de ploeg van trainer Marcel van Buuren kort voor rust op een voorsprong door een doelpunt van Giovanni Zwikstra. In het eerste kwartier na rust gooiden Remco Balk en Mohamed El Kharbachi de wedstrijd in het slot met de 0-2 en 0-3.

De tegenstander van FC Groningen onder-19 wordt de winnaar van VVV-PSV, een duel dat op woensdag 13 maart wordt gespeeld. Op woensdag 6 maart worden de andere twee kwartfinales afgewerkt. FC Groningen onder-19 zal in de halve finale op of rond woensdag 10 april een uitwedstrijd worden gespeeld in Venlo of Eindhoven.

Opstelling FC Groningen onder-19
Mats Roorda, Ken Raghoebar (89’ Joris Reiziger), Pim Betzema, Leonel Miguel, Thomas Poll, Oussama El Azzouzi, Remco Balk, Mees Gootjes (80’ Oskari Sallinen), Giovanni Zwikstra (71’ Romano Postema), Max Hamelink (80’ Sam Crowther), Mohamed El Kharbachi (89’ Ayoub Haddad). Rest bank: Oscar Hooiveld, Stuart Ritchie.

Scores: 39’ Giovanni Zwikstra 0-1; 59’ Remco Balk 0-2, 61’ Mohamed El Kharbachi 0-3.