Onder-19 knokt zich naar zege op Heerenveen; gelijkspel onder-17.

Zaterdag 15 februari 2020 om 17:39

FC Groningen onder-19 heeft zaterdagmiddag op Sportpark Corpus den Hoorn met 2-1 gewonnen van sc Heerenveen. Bij rust stond de FC nog met 1-0 achter. Joël van Kaam en Bjorn Meijer waren de goalgetters. FC Groningen onder-17 speelde in Hengelo met 3-3 gelijk tegen Twente, na een 3-0 voorsprong bij rust.

JW2020020821988

In de eerste helft kwam de ploeg van trainers Peter Hoekstra en Melchior Schoenmakers op een snelle 1-0 achterstand door een treffer van linksbuiten Nordin Tahbouri. Vervolgens nam de thuisploeg de controle over de wedstrijd, maar wist het voor de pauze nog niet heel veel doelgevaar te stichten.

Na de pauze was Groningen in de tweede helft een stuk dreigender. In de zesde minuut wist Joël van Kaam koppend het net te vinden en bracht hij de ploegen in evenwicht: 1-1. Halverwege de tweede helft zag Joris Reiziger een strafschop gestopt door de Friese goalie Jaimy Kroesen. Drie minuten later was het linksback Bjorn Meijer die keihard alsnog de 2-1 tegen de touwen schoot. In die stand kwam geen verandering meer in de resterende twintig minuten.

Met negen punten uit vier duels staat FC Groningen onder-19 nu tweede in de Eredivisie, achter koploper AZ onder-19 dat nog zonder puntenverlies is. Komende zaterdag, 22 februari, wordt er opnieuw thuis gespeeld door FC Groningen onder-19. Op Sportpark Corpus den Hoorn is dan PSV de volgende tegenstander.

Thom van Rotterdam, Ayoub Haddad, Milan de Koe, Pim Betzema (88’ Yannick Hettinga), Bjorn Meijer, Leonel Miguel, Oussama El Azzouzi, Joris Reiziger (75’ Guus Beaumont), Joël van Kaam, Max Hamelink, Remco Balk. Rest bank: Roy Mos, Jan Muller.

Scores: 9’ Nordin Tahbouri 0-1; 51’ Joël van Kaam 1-1, 71’ Bjorn Meijer 2-1.
Bijzonderheid: 68’ strafschop Joris Reiziger bij 1-1 stand gestopt door doelman Jaimy Kroesen.

Onder-17
De onder-17 verdedigde de tweede plek in de Eerste Divisie Hoog en kwam in de eerste helft op een 3-0 voorsprong door treffers van Nikolas Talo, Luciano Valente en Thom van Bergen. Halverwege de tweede helft kwam Twente op 1-3. In de slotfase maakte Twente nog 2-3 en 3-3. Met 10 punten uit vijf duels blijft FC Groningen onder-17 tweede op de ranglijst. Komende zaterdag, 22 februari, komt De Graafschap op bezoek op Sportpark Corpus den Hoorn.